Folkloras kopa "Tīrums" kopā ar biedrību "Zemgales mantojums" un domubiedriem uzsākusi idejas realizēšanu par tautas mūzikas albumu, kurā tiks apkopotas senču godināšanas dziesmas no visas Latvijas.

Kā projekta tituldziesma izraudzīta latgaliešu tautasdziesma - Sok sauļeite rītādama - folkloras kopas "Tīrums" izpildījumā, kurai ir radīts arī videoklips.

Dziesmas videoklips tapis realizējot "Tīruma" vadītājas Iritas Vimbas ideju, radīt noskaņu, izsakot pateicību saviem senčiem, vienlaicīgi iezīmējot trīs dažādos pasaules aspektus: aizsauli, šo sauli, viņsauli caur krāsu gammu: melno, krāsaino un balto. Ideju īstenojusi režisore Kristīne Jansone. Videoklipā akcentēti svarīgi elementi: Saule un ūdens. Saule latviešu folklorā bieži tiek salīdzināta ar māti, kas silda un žēlo, bet ūdens kā ceļš, kas ļauj cilvēka dvēselei aizceļot, vēsta folkloras kopas pārstāvji.

"Gribu izteikt pateicību ikvienam, kas jau ir palīdzējis šīs idejas tapšanai un aicinu ikvienu, kurš vēlas pievienosies šim projektam, sazināties ar mums, lai pēc gada kopīgi klausītājiem varētu nodot albumu," saka Vimba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!