Foto: Jānis Vecbrālis

Nedēļas nogalē Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" izskanējuši vēl divi 30. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti – sestdien, 5. martā, uz festivāla skatuves kāpa Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un vijolniece Vineta Sareika, bet svētdien, 6. martā, ar solo koncertu uzstājās krievu pianists Aleksandrs Meļņikovs.

Sestdien festivālā pirmatskaņojumu piedzīvoja Andra Dzenīša Otrā simfonija "Silts vējš", ko izpildīja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ar Andri Pogu pie diriģenta pults. Koncerta otrajā daļā sekoja spožās latviešu vijolnieces Vinetas Sareikas uzstāšanās – kopā ar orķestri viņa atskaņoja Johannesa Brāmsa Vijolkoncertu.

Tāpat kā festivāla atklāšanas koncerts, arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts, ko tiešraidē translēja arī Latvijas radio 3 "Klasika", aizritēja visnotaļ emocionāli – iesākoties ar Ukrainas Valsts himnu un noslēdzoties ar sirsnīgu Vinetas Sareikas uzrunu un vēlējumu ukraiņu tautai, izpildot ukraiņu komponista Miroslava Skorika "Melodiju".

Savukārt svētdien Zvaigžņu festivālā izskanēja klaviermūzikas vakars ar pasaulē plaši pazīstamā krievu pianista Aleksandra Meļņikova uzstāšanos. Viņa meistarība saviļņoja klausītājus gan ar Kloda Debisī Prelūdijām, gan virtuozo Hektora Berlioza Fantastisko simfoniju Ferenca Lista pārlikumā klavierēm.

Zvaigžņu festivāla turpinājumā ceturtdien, 10. martā pulksten 19 varēs piedzīvot prestižā britu stīgu kvarteta "Albion Quartet" uzstāšanos. Uz slaveno itāļu meistaru Stradivāri un Gvarnēri izgatavotajiem stīgu instrumentiem viņi izpildīs ne tikai Bēthovena un Dvoržāka šedevrus, bet arī mūsu Jāzepa Vītola mūziku. 12. martā pulksten 19 Zvaigžņu festivāls noslēgsies ar vērienīgu opermūzikas koncertu, kur kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā uz skatuves mirdzēs ukraiņu operzvaigzne – soprāns Ludmila Monastirska. Pasaulē augstu vērtētās mūziķes sniegumā skanēs Bellini, Verdi, Sensānsa un citu klasiķu darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!