Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" šī gada 24. maijā viesosies leģendārās britu rokgrupas "Pink Floyd" bundzinieks Niks Meisons ar grupu "Nick Mason's Saucerful of Secrets".

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Positivus Music", Niks Meisons ir viens no visu laiku komerciāli veiksmīgākās un ietekmīgākās rokgrupas "Pink Floyd" dibinātājiem. Grupas stāsts sākās ar Meisona un Rodžera Votersa (Roger Waters) draudzību, kad mūziķi iepazinās 1963. gadā, studējot Londonas Universitātē. Meisons ir bijis visilggadīgākais "Pink Floyd" dalībnieks un bundzinieks, kā arī daudzu grupas leģendāro dziesmu "Time", "One Of These Days", "Careful With That Axe", "Eugene" un "Echoes" līdzautors.

2018. gadā Meisons kopā ar ģitāristu Lī Harisu (Lee Harris) izveidoja grupu "Nick Mason's Saucerful Of Secrets". Drīz viņiem pievienojās ģitārists un dziedātājs Gerijs Kemps (Gary Kemp), basģitārists Gajs Prats (Guy Pratt), kā arī taustiņinstrumentālists un komponists Doms Bīkens (Dom Beken). Kā stāsta pats mākslinieks, sākotnēji viņi necentās izveidot "Pink Floyd" veltījuma grupu. Mērķis bija sniegt faniem autentisku "Pink Floyd" pieredzi, atskaņojot agrīnās daiŗades materiālu, kas aptver 1965.–1972. gadus.

"Kā ceļojums laikā, kas aizvedīs uz grupas "Pink Floyd" pirmsākumiem. Koncertā dzirdēsim tādas dziesmas kā "Astronomy Domine", "Atom Heart Mother", "Fearless", "Green Is The Color", "Set The Controls For The Heart Of The Sun", "Obscured By Clouds", "A Saucerful Of Secrets", "One Of This Days" un daudzas citas," raksta organizatori.

"Šis bija visneparastākais šovs un skaists atgādinājums par to, kāda bija "Pink Floyd" grupa - savdabīga un spoža," "Financial Times" rakstījis apskatnieks Maikls Hāns (Michael Hann).

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!