Foto: Publicitātes attēli
22. aprīlī Kaņepes Kultūras centra pagaidu mājvietā "Diagonālē" uzstāsies mūziķis "Makadem", viens no Kenijas ievērojamākajiem mūsdienu māksliniekiem.

"Makadem" ir mūziķis no Nairobi pilsētas Kenijā, kurš apvieno dažādus Āfrikas un pasaules mūzikas žanrus, skaņdarbus izpildot "Anglo-Ohangla" mūzikas stilā. Tas ietver vairākus džoluo (tauta Kenijā, kas dzīvo Viktorijas ezera ziemeļaustrumu krastā) tradicionālās mūzikas elementus – pirmkārt, "Ohangla", kas ir daļa no tradicionālās džoluo mūzikas un dejas, kurā galvenais uzsvars ir uz ritmu un sitaminstrumentiem. Otrkārt, "Nyatiti" - džoluo tautas mūzika, kas ir balstīta astoņu stīgu lirā, un "Dodo" – tradicionālajā džoluo dziedāšanā.

"Makadem" dziesmas stāsta par mūsdienu Āfrikas kultūras mainīgo dabu. Tās ir sakņotas Kenijas tradīcijās, leģendās un vietējos nostāstos. Mūziķa harizmātiskais izpildījums ir paspilgtināts ar spēcīgo balsi un humoru, koncertos bieži izmantojot asprātīgus dziesmu tekstus, lai ar mūziku risinātu dziļākas sociālekonomiskas problēmas mūsdienu Kenijā.

2015. gadā "Makadem" albums "KOKO RIO" ieguva Āfrikas mūzikas gada balvu ("AFRIMA AWARDS"). Nākamais albums "Ohanglaman", kas tika izdots 2017. gadā, līdz ar dziesmu "Nyako", ir ieguvis starptautisku atzinību un popularitāti.

"Makadem" koncerts notiks 22. aprīlī Kaņepes Kultūŗas pagaidu mājvietā "Diagonālē", Rīgā, Skolas ielā 14, pulksten 20:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!