Siguldas pilsdrupu estrādē šovasar, 12. augustā, īpašā brīvdabas nakts uzvedumā varēs noskatīties muzikālo izrādi "Kaupēn, mans mīļais". Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu uz skatuves izdzīvo 35 mūzikas profesionāļi, vēsta pasākuma rīkotāji no producentu grupas "7".

Izrādes producents Aigars Dinsbergs saka, ka Siguldas izrāde visticamāk būs pēdējā iespēja noskatīties šo abu autoru kopdarbu.

Zigfrīds Muktupāvels, kurš iestudējumā atveido Dzejnieka lomu, atzīmē: "Šis lieliskais Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes darbs man ir īpašs un arī Sigulda man ir īpaša vieta. Tur esmu izaudzis, joprojām dzīvoju un pazīstu vai katru šīs skaistās pilsētas vietiņu. Priecājos, ka tieši Siguldā notiks Kaupēna vienīgā vasaras izrāde, tādēļ aicinu būt kopā ar mums un izbaudīt šo iespaidīgo uzvedumu."

Kaupēna lomā iejūtīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks būs Zigfrīds Muktupāvels, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveidos Madara Gaile. Koncertuzvedumā piedalās arī mūziķi un aktieri: Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Artūrs Biķernieks, kā arī Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi un absolventi. Izrādē piedalīsies orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.

Koncertuzveduma režisore ir Paula Plavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Koncertuzvedumu veidojusi Producentu grupa 7.

Biļetes uz vasaras nakts izrādi Siguldā nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs. Izrādes sākums – pulksten 22.

Izrāde "Kaupēn, mans mīļais" būs skatāma arī Ogres novada kultūras centrā 6. maijā, biļetes uz šo izrādi jau ir izpārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!