Straumēšanas un lejupielādes platformās klausāma producenta un izpildītāja Gustavo jaunākā dziesma "Mums vajag atpakaļ Gustavo", kas ir šī gada beigās gaidāmā piektā studijas albuma pirmais singls. Gustavo atgriešanās dziesmai radīts arī spilgts videoklips, kas pilns ar atsaucēm uz Gustavo karjeras pirmsākumiem.

"Dziesmas nosaukums un piedziedājuma vārdi "Mums vajag atpakaļ GUSTAVO" uzstājīgi rotaļīgā veidā arī daļēji atbild uz jautājumu - kāpēc šis muzikālais projekts ir atsācis savu darbību? Kopš pēdējās Gustavo kompozīcija ir pagājuši mazliet vairāk nekā 10 gadi. Bet visa šī perioda laikā Gustavo daiļrades cienītāji uzcītīgi un sistemātiski bija klausījušies līdz šim izdoto muzikālo materiālu un jautājuši par to, vai un kad projekts varētu atsākt savu radošo darbību. Šis ir brīdis, kad var droši teikt - beidzot tas ir noticis, arī pateicoties jums - mērķtiecīgajiem klausītājiem!" par jauno dziesmu un projekta atsākšanu saka Gustavo.

Videoklipā piedalās daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuru balsis ir dzirdamas arī piedziedājumā - reperi ansis, Ozols, Viņa, Jānis Krīvēns, rolands če, Prusax, xantikvariāts un Steps, radio ētera personība Sanda Dejus, futbolists Kaspars Gorkšs, komiķis Jānis Skutelis un žurnāliste Kristīne Garklāva. Mūzikas klipu veidojusi video studija "LATER".

"No otras puses projekta atsākšanas motivācijiu var komentēt, citējot kādu no maniem agrīnajiem daiļrades dziesmu piedziedājumiem: "Vai tev vēl kas ko teikt? Jā, man ir!". Kopš projekta iepauzēšanas man ir krājušās saturiskas un muzikālas ieceres, kuras nav ietilpināmas Arstarulsmirus projekta ietvaros iezīmētajā vēlējuma dziesmu virzienā. Tās ir krietni vairāk saderīgas ar stilistiku, kas ir raksturīga Gustavo daiļradei - muzikāli tā ir intensīvāka, agresīvāka, rotaļīgāka forma. Saturiski tie būs personiski, tieši, dziļi, bet arī vienkārši, tagadni raksturojoši un retrospektīvi dziesmu teksti ar blīvu un prasmīgu rīmējumu, ko papildina asprātīgas vārdu spēles, joki un daudzveidīgi ritmiskie raksti," turpina Gustavo.

Līdz ar videoklipa publicēšanu Gustavo piesaka šī gada novembra beigās gaidāmo studijas albumu. Papildus tam gada beigās plānots izdot grāmatu ar Gustavo dziesmu tekstiem, kas tapuši laika posmā no 2001. līdz 2011. gadam. Grāmatā būs iekļauti arī stāsti par dziesmu tapšanu un līdz šim nepublicētus attēlus no personīgiem arhīviem.

Jaunrades process tiek apvienots ar pūļa finansējuma kampaņu, kurā Gustavo aicina daļrades cienītajus ieguldīt šajā projektā, vietnē www.beidzot.lv, kļūstot par projekta līdzradītājiem. Pateicībā par iesaisti klausītājiem ir iespēja saņemt dažādus mūziķa darinātus labumus, tostarp arī leģendārā albuma "Beidzot" pārizdevumu.

Jaunā albuma un gaidāmās grāmatas izdošana tiks apvienota ar GUSTAVO lielkoncertu, kas būs veltīts mākslinieka debijas albuma "Beidzot" repertuāram. Koncerts notiks 25. novembrī "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!