Foto: F64

Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās 12. mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba".

Festivāls notika pēc pandēmijas ierobežojumu dēļ paņemtā divu gadu pārtraukuma un kā allaž pulcēja gan labdabības mūzikas baudītājus, kā arī mākslas un dažādi dabai draudzīgu izklaižu cienītājus.
"Labas dabas" programmā uz piecām skatuvēm uzstājās vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, bija skatāmas un klausāmas teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, tika piedāvāta plaša kino programma, radošās darbnīcas, sporta spēles, šaušana ar loku, amatniecības tirgus, tiešā kontakta zoodārzs, bērnudārzs, mazuļu terase un citas norises.

Foto: F64

Festivāla galvenais mākslinieks bija vācu dīdžejs Westbam, tāpat Ratniekos uzstājās bungu un dūdu grupa "Auļi"; Jura Kaukuļa modernā folka apvienība "Jauno Jāņu orķestris"; leģendārās rokgrupas "Pienvedēja piedzīvojumi", "Inokentijs Mārpls", "Zig Zag" un "Baložu pilni pagalmi"; Kārlis Kazāks ar koncertu "Apspēlēts"; eksperimentāli elektroniskas mūzikas autore Evija Vēbere; turbofolk apvienība "Oranžās brīvdienas"; postmetāla apvienība "Tesa"; jauno mūziķu konkursa "Hadrons" uzvarētāji, grupa "Effekts" un dziesminiece Keitija Bārbale; kā arī duets "Čipsis un Dullais" un grupa "PND".

Lielajā šķūnī, kur ierasti līdz šim bja "Suņa skatuve", bija plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, bet naktīs šī telpa pārtapa par elektroniskās deju mūzikas skatuvi - dīdžeju parādi.

Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā atradās "Radio NABA" skatuve un tiešraides studija ar mūziku, sarunām un intervijām 36 stundu garumā. Festivāla apmeklētājus priecēja arī par tradīciju kļuvusī, "Radio NABA" raidījuma "Ej Apskrieties" kūrētā pankroka skatuve un "chill-out" skatuve "Pūces miga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!