VEF Kultūras pilī 16. decembrī pulksten 20 skanēs jauna koncertprogramma "Manas bērnības Ziemassvētki". To ieskandina komiska svētku dziesma – "Oda Ziemassvētku ēšanai".

Īpaši koncertprogrammai komponists Matīss Žilinskis radījis dzīvespriecīgu dziesmu ar asprātīgu aktiera Mārtiņa Egliena tekstu, kas veltīta vienai no svarīgākajai svētku tradīcijai – ēšanai.

Dziesmas ieskaņojumā piedalās bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte", aktieri Artis Robežnieks un Madara Botmane, dziedātājs Rihards Saule, vokālais kvartets "Neaizmirstulītes" u.c. mākslinieki. Dzīvespriecīgu, mūzikla žanra dziesmas aranžējumu tai veidojis komponists Kristaps Krievkalns.

Koncertā "Manas bērnības Ziemassvētki" uz VEF skatuves būs dzirdami Gundara Āboliņa, Jāņa Paukštello tembri un bērnu vokālās grupas "Dzeguzīte" jaunie mākslinieki. Būs dzirdamas komponistu Ulda Stabulnieka, Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna un Raimonda Paula dziesmas, kuras izpildīs dziedošie aktieri Madara Botmane, Artis Robežnieks, vokālais kvartets "Neaizmirstulītes". Savos muzikālajos stāstos dalīsies arī dziedātāji Kaspars Markševics, Rihards Saule, bet par muzikālo pavadījumu rūpēsies Kristaps Krievkalns (taustiņinstrumenti), Romāns Vendiņš (klavieres), Andis Klučnieks (flauta, stabule), Andris Grunte (bass), Mārtiņš Miļevskis (perkusijas). Koncerta "Manas bērnības Ziemassvētki" režisors ir Valdis Lūriņš.

"Lauku mājas, ģimene, virtuves rosība, piparkūku un pīrāgu smarža, kopīgs ceļš uz baznīcu, un daudz, daudz smieklu, arī pa druskai saviļņojošu asaru… tā svētsvinīgi un trausli. Tā skan mani Ziemassvētki": stāsta programmas idejas autore Laura Leontjeva. "Šo sajūtu un dziesmas pārnesīsim uz VEF Kultūras pili, koncertprogrammā "Manas bērnības Ziemassvētki"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!