Foto: Publicitātes foto
Spīķeru koncertzālē 20. decembrī notiks dziedātājas Rūtas Dūdumas-Ķirses un Laura Amantova džeza kvarteta koncertprogrammu "Ziemassvētku džezs".

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no VSIA "Latvijas Koncerti", programmā būs dzirdami spilgti un oriģināli Laura Amantova un Viktora Ritova veidotie latviešu tautasdziesmu aranžējumi, kopā ar pasaulē labi zināmām Ziemassvētku džeza melodijām, kuras izdziedās Rūta Dūduma-Ķirse.

Laura Amantova džeza kvartets pašreizējā sastāvā kopā spēlē jau gandrīz divas desmitgades. 2020. gada nogalē klajā nāca kvarteta dubultalbums "Katram sava tautaszdiesma", un arī savā jaunākajā koncertprogrammā mūziķi turpina iedvesmoties no bagātīgās latviešu tautas mūzikas. "Upe nesa ozoliņu" un "Liku bēdu zem akmeņa", "Div' pļaviņas" un "Dar man, tēvis, pastaliņas" – tās ir vien dažas no mūsu gadsimtiem senajām skaniskajām bagātībām, kuras jaunās krāsās atmirdz šajā programmā. Būtiski, ka pieredzējušie mūziķi pret mūsu nozīmīgo kultūras mantojumu attiecas ar lielu cieņu, vienlaicīgi saglabājot uzticību arī labākajām džeza mūzikas tradīcijām, vēsta koncerta rīkotāji.

Uz šo un citiem festivāla "Eiropas Ziemassvētki" koncertiem biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!