Foto: AP/Scanpix/LETA
Aizvadītajā nedēļas nogalē Kalifornijā, ASV izskanējusi pirmā no divām "Coachella" mūzikas un mākslas festivāla nedēļas nogalēm. Ierasti tiek uzskatīts, ka ar "Coachella" tiek atklāta vasaras festivālu sezona.

Festivāls trīs dienu garumā pulcēja šā brīža aktuālākās popa, hip-hopa un rokmūzikas zvaigznes, kā arī tūkstošiem festivāla atmosfēras baudītāju. Kopš 2012. gada lielā pieprasījuma dēļ festivāls ar identisku mākslinieku sarakstu notiek divas nedēļas nogales pēc kārtas. Tāpēc jau no 21. līdz 22. aprīlim ir gaidāma "Coachella" otrā nedēļas nogale. Līdzīgi kā šajā nedēļas nogalē arī nākamajā lielākā daļa festivāla koncertu būs skatāmi bez maksas tiešraidē "Youtube", "Coachella" oficiālalā kontā.

Šogad festivāla programmas galvenie mākslinieki ir puertorikāņu reperis Bad Bunny, dienvidkorejiešu meiteņu popgrupa "Blackpink", kā arī amerikāņu dziedātājs un reperis Frenks Ouešns. Tāpat uz festivāla galvenās skatuves kāpa un arī nākamajā nedēļas nogalē kāps Deimona Albarna grupa "Gorillaz" un tai piesaistītie viesmūziķi, spāņu dziedātāja Rosalia, islandiešu mūzikas leģenda Bjorka un daudzi citi. "Coachella" apmeklētāji varēja baudīt arī "The Chemical Brothers", "Blondie", "Blink-182", 'Wet Leg", Charlie XCX, "Underworld", "Mura Masa", kā arī šogad "Positivus" festivālā gaidāmā ierakstu producenta un dīdžeja Metro Boomin uzstāšanos. Kopumā festivāla programmā iekļauti vairāk nekā 160 dažādi mākslinieki.

Mūzikas un mākslas festivāls "Coachella" notiek kopš 1999. gada un ir kļuvis par vienu no apmeklētākajiem un pelnošākajiem mākslas un mūzikas festivāliem ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!