Foto: Publicitātes foto

Latviešu reperis E.V. un mūzikas producents Veiders ir izdevuši albumu "Jaunā pagrīde", kurā piedalās tādi hip-hopa mākslinieki kā Edavārdi, goča, Kaizers, xantikvariāts u. c., "Delfi" informē E.V. un Veidera pārstāvji.

Albums "Jaunā pagrīde" sastāv no 13 kompozīcijām un visi skaņdarbi veidoti ar satīras, pašironijas un grandiozitātes pieskaņu. Albuma vizuālais saturs tapis ciešā sadarbībā ar "TimelessR." radošo komandu (grafiskā dizainere, vizuālā satura autore – MEGI jeb Katrīna Megija Deičmane). Par albuma ierakstiem un skaņas apstrādi parūpējās Kaizers. Albums jau ir pieejams visās mūzikas straumēšanas platformās.

"Šis albums nav paredzēts tiem, kas ir viegli aizkaitināmi vai zem 18 gadiem. Tas ir rupjš, vulgārs un izmanto visas iespējamās valodas īpatnības un vārdu spēles taktikas, lai parādītu, ko var panākt latviešu repā," jaunāko ierakstu komentē E.V. "Tas ir latviešu hip-hops bez filtra, savā tīrākajā būtībā."
"Albums, manuprāt, tapa īstajā brīdī, radošā brīvībā, bez nekādiem sākotnējiem nodomiem vai uzspiestiem apstākļiem," stāsta Veiders. "Šis kopdarbs ir nācis no sirds un ielu kultūras, nedomājot par citu viedokli vai sabiedrības standartiem. Tas ir, manuprāt, mūsu abu labākais darbs līdz šim, kur tiek pilnā mērā parādīta mūsu radošā pieeja, unikalitāte un daudzveidība."
E.V. ir 23 gadus jauns hip-hopa mākslinieks no Ikšķiles/Ogres, kurš raksta un izpilda dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā. Viņš ir dalībnieks divās latviešu hip-hopa apvienībās – "Kreisais Krasts" un "Brīvrunu Projekts". Mūzikas gaitas viņš uzsāka 2016. gadā, gadu vēlāk publicēts debijas albums "Imperfect World", kas ierakstīts "Dirty Deal Audio" studijā. Uzstājies festivālos "Positivus", "SummerSound" un "Baldones Waterfest", ar apvienību "Brīvrunu Projekts" iesildījis Gustavo 2022. gada koncertu "Arēnā Rīga".

Veiders (arī "Chris Vader") ir latviešu bītmeikers, producents un dīdžejs. Darbību uzsācis 2010. gadā. Agrāk bija pazīstams ar "drum&bass" apakšžanra "jump up" skaņdarbiem, uzstājies Beļģijā, publicējis mūziku sadarbībā ar Lielbritānijas un ASV ierakstu kompānijām. Latvijas hip-hopa scēnā, sadarbojoties ar tādiem māksliniekiem, kā ansis, Steps, Kjuumanis, Būū un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!