Foto: Henriette Mielke
Dzintaru koncertzālē 12. augustā festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertā "Viva amore!" līdz ar festivāla mūzu un patronesi Inesi Galanti uz skatuves kāps starptautiski atzīti mākslinieki, un starp viņiem arī būs slavenais ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks (Alexander Tsymbalyuk), kurš spēlējis galvenās lomas izrādēs pasaules vadošajos operas namos.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks ir viens no jaunākajiem operas māksliniekiem, kas jebkad dziedājis operas "Boriss Godunovs" titullomu uz lielas, starptautiski labi zināmas skatuves – Bavārijas Valsts operā. Kopš starptautiskās debijas Londonas Karaliskajā operā Cimbaļuks regulāri uzstājas spožos operas namos, to skaitā Ņujorkas Metropolitēna operā, Milānas La Scala, Parīzes Nacionālajā operā, Hamburgas valsts operā, Konventgārdena karaliskajā operā un citur.

Aizvadītajā sezonā Aleksandrs Cimbaļuks piedalījies Ņujorkas Metropolitēna operas uzvedumos "Mcenskas aprkiņķa lēdija Makbeta" un "Dons Žuans", Hamburgas valsts operas uzvedumā "Jevgēņijs Oņegins", uzstājies vairākos opermūzikas festivālos, kā arī dziedājis Bēthovena 9. simfonijas atskaņojumā Boloņas koncertzālē "La Seine Musicale".

Aleksandrs Cimbaļuks skolojies A. V. Ņeždanovas Odesas konservatorijā, kur 2003. gadā ieguvis maģistra grādu vokālajā izpildījumā. Jau studiju laikā viņš veiksmīgi startējis starptautiskajā mūzikas arēnā, gūstot pirmās vietas dažādos konkursos, to skaitā Starptautiskajā Mikulaša Šneidera – Trnavskija (Mikuláš Schneider-Trnavský) konkursā Slovākijā 2000. gadā. Pirmās vietas saņēmis arī Rikardo Zandonai (Riccardo Zandonai) jauno operas dziedātāju konkursā un Starptautiskajā Čaikovska konkursā 2007. gadā.

Līdz ar Aleksandru Cimbaļuku un Inesi Galanti 12. augusta koncertā "Viva amore!" uz skatuves kāps arī Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm austriete Grēta Erhartere – Sargsjana, uzstāsies arī jaunie mākslinieki. Šis būs viens no emocionālākajiem koncertiem festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" pastāvēšanas vēsturē, jo festivāls šovasar notiek pēdējoreiz.

Šovasar festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" programmā iekļauti seši koncerti. Atklāšanas koncertā 10. augustā uzstāsies virtuozie Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā enerģisku ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis Shantel. 12. augustā pēcpusdienā klausītājus pulcēs Ineses Galantes koncerts "Viva amore", savukārt 12. augusta vakarā – Sanremo festivāla vairākkārtējs dalībnieks un laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci. 13. augustā koncertā "Jaunie un spožie" uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi "Tikšanās ar Marlēnu", kas tapusi pēc aktrises trīs stundu garas telefona sarunas ar leģendāro Holivudas zvaigzni Marlēnu Dītrihu.

Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!