Foto: Artis Veigurs

Ar tradicionālo saullēkta koncertu Dzintaru pludmalē svētdien, 16. jūlijā, sācies ikgadējais "Jūrmalas festivāls". Kā ierasts, īpašajā bezmaksas brīvdabas koncertā sanākušajiem muzicēja Elbas filharmonijas galvenā ērģelniece Iveta Apkalna.

Šajā reizē, uzaustot saulei, 16. jūlijā jūras krastā izskanēja Johana Sebastiāna Baha, Pētera Vaska un Aivara Kalēja opusi, kā arī amerikāņu minimālista Filipa Glāsa mūzika. Šim īpašajam koncertam kļūstot aizvien populārākam, arī šajā reizē Dzintaru pludmalē pulcējās vairāki simti skatītāju, kas bija gatavi uz koncertu ierasties īpaši agrā rīta stundā – šajās dienās saule lec aptuveni neilgi pirms pulksten pieciem.

Festivāla atklāšana turpinājās 16. jūlija vakarā, kad Dzintaru koncertzālē ar simfoniskās mūzikas koncertu uzstājās pianists Vestards Šimkus, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Jānis Liepiņš.

Šogad jaunums bija īpašā festivāla prelūdija - ''Nakts koncerts'', kas notika 15. jūlijā. Tajā uzstājās pianists Reinis Zariņš un britu čellists Metjū Bārlijs – fascinējošs mūziķis ar daudzpusīgu karjeru un apbrīnojamu māksliniecisko brīvību. Viņš jau vairākkārt viesojies Latvijā un sajūsminājis klausītājus ar saviem astoņu stundu garajiem nakts koncertiem festivālā "Ad Lucem".

Jau vēstīts, ka "Jūrmalas festivāls" ilgs līdz 23. jūlijam, kopumā programmā piedāvājot deviņus dažādus koncertus un uzvedumus. Festivāla noslēgumā, 23. jūlijā, Dzintaru koncertzālē būs grezns Galā koncerts ar skaistākajām operu ārijām. Koncertā dziedās pasaulē pazīstamākais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, kuram šī jau ir 25. sezona uz skatuves. Līdz ar Antoņenko uz skatuves kāps viņa skatuves draugi Inga Kalna, Dorotija Bīnerte un Jānis Apeinis.

Biļetes uz "Jūrmalas festivāla" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!