Foto: AP/Scanpix/LETA

Labdarības organizācija "Ziedot.lv" un festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala" ir atvēruši ziedojumu kontu karā cietušajiem Ukrainas bērniem. Atbalstu šai iniciatīvai publiski paudis leģendārās grupas U2 solists Bono – viņš ierakstījis videovēstījumu, kas sākas ar vārdiem "Labdien! Привіт!"

Lai atbalstītu akciju, cilvēki ir aicināti zvanīt uz ziedojuma tālruni 9000 6861 (viena zvana maksa – 4,27 eiro) vai apmeklēt platformu "Ziedot.lv". Akcija ir paredzēta, lai nodrošinātu palīdzību un atbalstu bērniem, kuri ir zaudējuši mājas, ģimenes un piederīgos Ukrainas karā.

Bono arī iepriekš ir publiski atbalstījis Ukrainu cīņā pret Krievijas iebrukumu. 2022. gada maijā viņš ir uzstājies Kijivas metro stacijā, kas tobrīd tika izmantota kā pagaidu bumbu patvertne. "Ukrainas tauta cīnās ne tikai par savu brīvību, bet par visiem mums, kas mīl brīvību," toreiz sacīja Bono.

"Ziedot.lv" un festivāla "Laima Rendezvous Jūrmala" iniciatīvu publiski atbalstījuši arī grupas "Arctic Monkeys" un "Queens of the Stone Age" un mūziķis Diplo.

Festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala", kuru izveidojusi dziedātāja Laima Vaikule, notiks no 26. jūlija līdz 30. jūlijam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!