Foto: Publicitātes foto

Latvijas lielākā hip-hopa apvienība "Kreisais Krasts" klausītājiem nodod jaunu dziesmu "Upuris", kas ir otrais singls no rudenī gaidāmā albuma. Tajā dzirdama arī dziedātāja Būū, kura līdzās solo karjerai aktīvi piedalās "Kreisā Krasta" radošajā procesā jau kopš pagājušā gada pavasara.

"Kopš uzrakstīju šo pantu, man vārdi "Dīva sporta krūšturī" ir kļuvis mazliet kā moto. Ja jūs Būū kādreiz satiekat pilsētā, tad es 99% gadījumu esmu uz velosipēda, sporta tērpā skrienot no studijas un deju treniņu vai sporta zāli. Dīvu ir ļoti daudz un dažādas. Protams, visam dzīvē jānāk ar mēru, taču man patīk iemiesot un lepoties ar savām darbaspējām, attieksmi pret dzīvi un mūzikas karjeru," saka Būū.

Dziesma "Upuris" tapa salīdzinoši īsā laikā, sastopoties organiski vienotam kodolam. Pāris stundu laikā studijā, galvenās tēmas ierosmi deva Būū, tam pievienojās apvienības dalībnieki Punkts uz I, Henny, trakamelodija, Cepums un MAD ar savu pantu angļu valodā. Tematiski tiek apspēlētas bailes, par pretošanos tām un ikdienas karuselim, kas griežas bez apstājas, par sava ceļa izvēli un došanos pretī saviem mērķiem, par kāpšanu augstāk, raksta dziesmas autori.

Jaunākā albuma izdošanas plānus apvienība iepriekš atklāja ar pirmā singla "Augstāk par zemi" izdošanu. Savukārt pats albums tiks izdots šoruden "Warner Music Baltics" paspārnē.

"Kreisais Krasts" ir viena no lielākajām un visilgāk pastāvošajām hip-hopa apvienībām Latvijā, kuri pagājušā gadā svinēja apaļu – 20 gadu pastāvēšanas jubileju un pastāvēšanas laikā, un joprojām ir vieni no spilgtākajiem hip-hop tradīciju veidotājiem Latvija kā mūzikā, tā arī dzīvesstilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!