Foto: Ritvars Stankevičs

Sestdien, 2. septembrī mūzikas namā "Daile" pianists Kristaps Vanadziņš atklājis solo tūri "Portreti". Šī tūre iezīmē arī mākslinieka jaunā albuma ar tādu pašu nosaukumu iznākšanu, "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

"Portreti" ir Kristapa Vanadziņa jaunais solo projekts, kas apvieno mūzikas ceļojumu un personisku pieredzi. Tūres laikā Vanadziņš ne tikai improvizēs un atskaņos zināmas melodijas, kas sajauksies ar viņa paša mūziku, bet arī aicinās skatītājus piedalīties kopīgā muzikālajā mijiedarbībā. Daži laimīgie klausītāji kļūs par viņa klaviermūzikas portretu, kas taps kopīgi ar mākslinieku uz skatuves.

Atklāšanas koncerta laikā tika prezentēts arī jaunais albums "Portreti", kas ietver deviņus skaņdarbus – seši ir improvizēti skatītāju portreti, kas radušies "šeit un tagad" apstākļos, bet trīs skaņdarbi ir pianista oriģinālmūzika.

Šīgada pavasarī kā viens no albuma skaņdarbiem tika prezentēta dziesma "Sicīlijas pusdienas". Kā vēsta Vanadziņš: "Tā ir saspēle ar publiku, kur esmu uzaicinājis cilvēkus uz skatuves, viņi papildina priekšnesumu ar perkusijām un dažādiem plīstošiem priekšmetiem. Tā ir dzīva un jautra saspēle gan tiem, kas piedalās, gan tiem, kas klausās."

Vasarā, izziņojot solo tūri, tika prezentēts otrs skaņdarbs un videoklips "Dievmātei", kas uzņemts leģendārajā Rīgas skaņu ierakstu studijā, kur Kristaps iejūtas krāsotāja ādā un paralēli remontdarbiem leģendārajā studijā piesēžas pie klavierēm un uzglezno "Dievmātes" portretu.

Jaunais albums "Portreti" no 2. septembra ir pieejams populārākajās straumēšanas platformās.

Kristaps Vanadziņš ir viens no Latvijas spožākajiem mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas "telpā" atgriezis džeza trio sastāvus. Viņa džeza ansambļu repertuārā vienmēr saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes. Vanadziņa Trio skaņuplate "The Love Garden Has Overgrown" (izdevniecība "Jersika Records") saņēmusi balvu "Zelta Mikrofons 2022" džeza un fanka kategorijā, kā arī tikusi nominēta kategorijā "Gada albums".

Tūres datumi

  • 8. septembris, Dobele, Koncertzāle "Zinta"
  • 10. septembris, Kuldīga, Kuldīgas kultūras centrs
  • 15. septembris, Liepāja, Koncertzāle "Lielais Dzintars"
  • 16. septembris, Kalnmuiža, Kalnmuižas pils
  • 18. septembris, Daugavpils, Daugavpils Kultūras pils
  • 22. septembris, Saldus, Saldus Mūzikas skolas akustiskā koncertzāle
  • 23. septembris, Ventspils, Pārventas bibliotēka
  • 29. septembris, Madona, Madonas Kultūras nams
  • 7. oktobris, Valmiera, Koncerttelpa "Akustika"
  • 14. oktobris, Saulkrasti, Saulkrastu kultūras centrs
  • 20. oktobris, Jēkabpils, Jēkabpils Tautas nams

Koncertu biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!