Foto: DELFI

Nākamgad, 10. jūnijā, Rīgā, koncertzālē "Palladium" viesosies mūziķu kolektīvs "Postmodern Jukebox", ko mēdz dēvēt arī par "popmūziku laika mašīnā", portālu "Delfi" informē koncertaģentūras "LTips Agency" pārstāvji.

Koncerts Rīgā būs daļa no apvienības pasaules turnejas "10" – tā nosaukta par godu 10 gadiem kopš šī kolektīva pirmā publiskā koncerta. Tiek plānots, ka šīs turnejas laikā "Postmodern Jukebox" piedzīvos arī savu 1000. uzstāšanos, tādējādi atzīmējot dubultus svētkus.

"Postmodern Jukebox" repertuārā ir mūsdienu hiti un ikoniski popmūzikas gabali, kas tiek pārradīti pagājušā gadsimta 20. gadu džeza, svinga, ritma un blūza, un citos retro stilos kā skaniski, tā arī vizuāli.

Kad talantīgais pianists Skots Bredlijs Ņujorkas Kvīnsas pagrabstāva dzīvoklī uzsāka savu muzikālo kolektīvu, tā priekšnesumi sākumā kļuva par interneta veiksmes stāstu. Savukārt 2014. gada vasarā tie jau transformējās izpārdotos koncertos Ziemeļamerikā un visā Eiropā, vēsta Latvijas koncerta rīkotāji.

Debijas koncerturneja saņēma brīnišķīgas nozares izdevumu un pazīstamu mākslinieku atsauksmes. Turpmākajos gados ar "Postmodern Jukebox" starpniecību klausītāji iepazina desmitiem izcilu mūziķu, no kuriem daudzus mūsdienu ierakstu industrija iepriekš bija ignorējusi, un tādējādi tie kļuva par īstām zvaigznēm.

"Pagājuši desmit gadi, sasniegti divi miljardi skatījumu YouTube kanālā, un jau kādu laiku simtiem tūkstošu uzticamu fanu visā pasaulē "Postmodern Jukebox" šovs kļuvis par ikgadēju muzikālu tradīciju. Turklāt viņi parasti ir arī rūpīgi sagatavojušies, ģērbjoties izmeklētos "vintage" tērpos un ar prieku gatavi ienirt šajā muzikālajā piedzīvojumā," grupas dzīvespriecīgo noskaņu raksturo koncerta organizatori.

"Līdz 2023. gada beigām "Postmodern Jukebox" būs snieguši jau 937 koncertus 44 valstīs," uzskaita pats Skots Bredlijs, kurš veido grupas muzikālos aranžējumus un vada šovus. "Šāda veida ilgmūžība mūžam nepastāvīgajā nozarē mums bija pilnīgi negaidīta. Nav nevienas slepenas formulas, izņemot zināmu apsēstību ar klasisku skanējumu un vēlmi iepazīstināt ar fenomenāliem talantiem. Mēs joprojām jūtamies pagodināti par skatītāju atbalstu šim projektam, kas turpina mūs iedvesmot un virza jaunos mākslinieciskos augstumos. Tā ir ideāla laulība, un mūsu 10 gadu jubilejas tūre būs īsti svētki," saka mūziķis.

Biļetes uz koncertu pārdošanā no 22. septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!