Foto: Iveta Gabaliņa

Šī gada 21. oktobrī pulksten 20 kultūras telpā "Hanzas perons" notiks koncerts "citāDs citāTs", kurā jaunās, iepriekš nedzirdētās versijas skanēs pasaules un Latvijas populārās mūzikas šedevri jauniešu kora "Balsis", diriģenta Inta Teterovska un grupas "Sigma" izpildījumā.

Radošajā komandā apvienojušies: režisors Juris Jonelis, komponisti Valts Pūce, Andris Sējāns, Juris Vaivods, Platons Buravickis, Emīls Rusovs, Valdis Tomsons, gaismu mākslinieks Ivars Vācers, videomākslinieks Viktors Keino, skaņu meistars Mārtiņš Porters, video meistari Sarmīte un Guntis Grosi, kā arī zīmju valodas tulces Brigita Lazda, Ieva Solovjova, Elza Veismane un solisti.

Kā skaidro režisors Juris Jonelis, šis stāsts balansēs starp divām, paralēli eksistējošām, radīšanas realitātēm – starp autentisku izteiksmi un programmēšanā virzītu radīšanas mākslu.

"Abas šīs puses cenšas pārsniegt savu spēju robežas iedzīvinot patiesu īstenību. Katra veido savu pasauli, savu visumu, tiecoties pēc absolūtā – pēc mīlestības. Šis koncerts būs audiovizuālu citāTu virknējums šķietami ierastā vidē un noteikti – citāDs. Nesajauciet, lūdzu, mīlestību ar iemīlešanos milestībā, citādi var aiziet kaut kas citādi…," aicina Jonelis.

Grupas "Sigma" solists Jānis Ozoliņš piebilst, ka šis ir jaunas, muzikālas draudzības sākums viņa grupai un korim "Balsis": "Žanriski un skaniski atšķirīgi, bet muzikāli ļoti tuvi. Šī noteikti būs pirmā, bet ne pēdējā sadarbība".

Ints Teterovskis savukārt šo koncertu sauc par sen lolotu sapni un sen gaidītu zināmas mūzikas nedzirdētu nokrāsu. "Dažādu mūzikas žanru saplūsme, kas noteikti rada ko jaunu, kur cilvēka balss ir galvenais instruments – emocionāls, piesātināts, daudzkrāsains," komentē diriģents.

Koncertā skanēs Olafura Arnoldsa, Bjorkas, Pītera Gabriela, "The Journey", Imanta Kalniņa, grupas "Marana", Māra Muktupāvela, Jāņa Lūsēna, "Muse", Šineidas O'Konoras, Raimonda Paula, Valta Pūces, Laura Reinika, "Sigmas", Stinga un "The Flying Pickets" mūzika.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs. Koncertā tiks nodrošināts zīmju valodas tulks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!