Foto: Edijs Andersons

Saulkrastu koris "Anima" un diriģente Laura Leontjeva valsts svētku nedēļā laiduši klajā jaunu dziesmu un video "Man Saule lēca".

Kā "Delfi" vēsta Laura Leontjeva, jaunā dziesma ir muzikāls stāsts par nemainīgu tiekšanos pretī gaismai, par iekšējās saules un gaismas nosargāšanu un nešanu savā tautā. Šī ir Saulkrastu kora "Anima" diriģentes un mākslinieciskās vadītājas Lauras Leontjevas oriģinālkompozīcija ar latviešu tautasdziesmas vārdiem.

"Šis man ir dziļi personīgs stāsts par mūžīgo rāpšanos ārā no dubļiem, sevis pieņemšanu, sevis atbrīvošanu no plecus nospiedošās, nereti pārmantotās un no jauna uzkrātās nastas. No tumsas un apspiestības, kam cauri gājusi visa mūsu tauta. Ceru, ka dziesma aicinās un stiprinās nerimstošu tiekšanos pēc iekšējās gaismas un miera. Galu galā – lai sevī rodam atziņu, ka mūsu esībai ir jēga kaut vai tāpēc, ka dzīvojam, radām un jūtam sevī šo zemi. "Es cerēju dzīvodam', tēvu zemi paturēt," šie tautasdziesmas vārdi manī raisīja īpašu impulsu," stāsta kora vadītāja un dziesmas autore.

Dziesma rakstīta Saulkrastu korim "Anima", solistei Elīnai Osei un sitaminstrumentālistam Miķelim Vītem, skaņu režisors Kaspars Bārbals.

Gleznaino video stāstu veidojuši Ritvars Bluka, Ivars Burtnieks un Laura Leontjeva.

"Man Saule lēca" klausāma visās lielākajās straumēšanas vietnēs.

Saulkrastu koris "Anima" muzicē kopš 2001. gada un ir viens no spilgtākajiem koriem Latvijā. Kā norāda tā vadītāja, koris ļaujas krāsainībai gan sevī, gan mūzikā, pārkāpjot jaunas robežas un radot sev arvien jaunus radošus izaicinājumus. Kora radošā komanda – mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Laura Leontjeva, kormeistars Kristaps Solovjovs, vokālie pedagogi Elīna Ose un Emīls Gilučs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!