Foto: Publicitātes foto
Rīgā, Vagonu hallē šī gada 18. decembrī uzstāsies avangarda komponists un lautas spēles meistars Jozefs van Visems (Jozef van Wissem) no Nīderlandes, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Lautas spēli viņš apguvis 90. gados Amerikā, un viņa solo albumi cita starpā izdoti arī "Important Records" paspārnē - tā ir ierakstu izdevniecība, kas strādā arī ar tādiem mūziķiem kā "The Dresden Dolls", "Acid Mothers Temple", Keiji Haino, "Merzbow", "Xiu Xiu" un citiem.

Jozefs van Visems ir ilggadējs kulta režisora Džima Džarmuša sadarbības partneris - 2013. gadā komponists saņēma Kannu festivāla balvu par labāko filmas skaņu celiņu minētā režisora kinolentei "Only Lovers Left Alive".


Šogad martā tika izdots pavisam jauns abu kopdarbs – "American Landscapes" , savukārt nākamā gada janvārī gaidāms Jozefa jaunākais solo veikums "The Night Dwells In The Day" .

Van Visems koncertē dažādās pasaules vietās, vairākkārt viesojoties arī Latvijā.

Šoreiz kā īpašais viesis koncertā pievienosies dziedātāja, komponiste, filmu mūzikas veidotāja Hilarija Vudsa (Hilary Woods) no Īrijas, kuru Latvijas klausītāji, iespējams, ievērojuši festivālā "Zemlika".
Iepriekš, Hilarija Vudsa ir spēlējusi grupā JJ72, pēc garākas pauzes, atgriezusies mūzikas apritē kā solo māksliniece, kas variē elektronikas, folkmūzikas un "noise" mūzikas žanros.


Koncerta sākums pulksten 20, ieeja no pulksten 19.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!