Foto: Jānis Porietis

Ceturtdien, 28. decembrī, pulksten 18 Raiņa un Aspazijas māja, Baznīcas iela 30, Rīgā notiks mūzikas un dzejas vakars "Es siltā saulītē Tev guļu taisu", kurā uzstāsies leģendārais aktieris Ģirts Jakovļevs, viņa mazmeita dziedātāja Katrīna Paula Felsberga, kā arī pianiste Agnese Egliņa.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji no Memoriālo muzeja apvienības, dzejas un mūzikas vakars norisināsies ziemas noskaņās. Mājīgajās Raiņa un Aspazijas mājas telpās vācu vokālā kamermūzika savīsies ar latviešu dzeju. Programmā izskanēs romantiskās Franča Šūberta un kaislīgās Hugo Volfa solodziesmas, mājas kādreizējo saimnieku Raiņa un Aspazijas dzeju lasīs Ģirts Jakovļevs.

Ģirts Jakovļevs ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris, viens no tautā mīlētākajiem skatuves un ekrāna māksliniekiem.

Jaunā dziedātāja Katrīna Paula Felsberga ir mācījusies Rīgas Doma kora skolā, kur ieguvusi diplomu klasiskajā dziedāšanā un kordiriģēšanā, šobrīd turpina studijas Berlīnes Mākslas universitātē. 2021./2022. gada sezonā dziedātāja debitēja Latvijas Nacionālajā operā. Felsberga ir uzstājusies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" un Liepājas Simfonisko orķestri, kā arī vairākiem ārzemju kolektīviem.

Agnese Egliņa ir viena no talantīgākajām un pieprasītākajām pianistēm Latvijā. Mūziķe ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, kā arī divas reizes ieguvusi Lielo mūzikas balvu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!