Foto: Publicitātes foto
Šovasar Latvijā pirmo reizi uzstāsies itāļu dziedātājs un komponists Mateo Bočelli (Matteo Boсelli). Leģendārā tenora Andrea Bočelli dēls pēc debijas albuma "Matteo" izdošanas devās plašā turnejā pa ASV, Eiropu un Austrāliju, kuras laikā 14. jūnijā sniegs koncertu Dzintaru koncertzālē.

Kā "Delfi" vēsta koncerta rīkotāji, Mateo Bočelli audzis klasiskās mūzikas, kā arī tādu izcilu estrādes mākslinieku kā Frenka Sinatras un Vitnijas Hjūstones, dziesmu pavadībā. Vēlāk par viņa elku kļuvis arī Eds Šīrans. Sākot ar bērnības gadiem, Mateo ieguvis vispusīgu muzikālo izglītību, studējot dziedāšanu un klavierspēli Mūzikas konservatorijā Lukā, Itālijā.

Kā dziedātājs Mateo Bočelli pirmo reizi izpelnījās uzmanību pēc dueta ar savu slaveno tēvu dziesmā "Fall on Me", kas iekļauta Andrea Bočelli albumā "Sí".

Savu pirmo singlu Mateo izdeva 2020. gadā – mīlas dziesmu "Solo", kurā klasiskās mūzikas elementi apvienoti ar popmūziku. Paštitulēto debijas albumu Andrea Bočelli dēls izdeva 2023. gada vasarā, kā arī uzsāka pasaules turneju.

"Mateo Bočelli koncertus raksturo ekskursi dažādos mūzikas žanros: no klasiskās mūzikas līdz itāļu popmūzikai un slavenu starptautisku hitu interpretācijām. Mateo ir dabisks un atvērts savu dzīvo uzstāšanās laikā, izbaudot sirsnīgu mijiedarbību ar publiku," tā dziedātāja koncertus raksturo Rīgas pasākuma rīkotāji.

Biļetes pārdošanā no 2. februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!