Izsolē Londonā par 23 800 sterliņu mārciņu (25 133 lati) privātpersonai trešdien pārdots Ādolfa Hitlera parakstītais viņa grāmatas "Mein Kampf" ("Mana cīņa") eksemplārs, informē izsoļu nams "Bloomsbury".
Līdz ar grāmatu izsolē pārdoti arī augsta ranga nacistu īpašumā bijuši rakstāmpiederumi un daudz parakstītu pastkaršu, no kurām dažas ir personiskas Hitlera pateicības pastkartes.

Vienā no parakstītajām pastkartēm redzams Hitlers un toreizējais Lielbritānijas premjers Nevils Čemberlens 1938.gadā Bādgodesbergā neilgi pirms Otrā pasaules kara.

Hitlers sarakstīja savu autobiogrāfiju un politisko manifestu, atrodoties Landsbergas cietumā 20.gadu sākumā. Viņš izcieta piecu gadu cietumsodu par līdzdalību nesekmīgajā Minhenes pučā 1923.gadā, kad tika mēģināts gāzt valdību.

30.gados grāmata kļuva par obligātu lasāmvielu nacistiem, īpaši pēc Hitlera nākšanas pie varas 1933.gadā.

Interese par Hitleru un nacistiem piederējušiem priekšmetiem ir saglabājusies nemainīga vēl 60 gadus pēc tam, kad viņš izdarīja pašnāvību sagrautajā Berlīnē.

Pagājušajā gadā uzņemtā filma "Sakāve" par Hitlera pēdējām dzīves dienām, ko viņš pavadīja bunkurā, tika nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!