Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slavenā kolumbiešu rakstnieka, maģiskā reālisma meistara Gabriela Garsijas Markesa dēli publicējuši sava tēva pēdējo, nepabeigto romānu, kuru viņš pats gribēja iznīcināt. Grāmata “En agosto nos vemos” (“Līdz augustam”) grāmatnīcu plauktos nonāca šī gada 6. martā, dienā, kad Markesam būtu svinēta 97. dzimšanas diena.

Tomēr līdztekus pēdējam izdotajam romānam bija aizsākts vēl viens. Kā raksta CNN, nepabeigtais romāns "Līdz augustam" piecās melnraksta versijās pēc rakstnieka nāves kā daļa no viņa personiskajā arhīvā nonāca Teksasas Universitātē, ASV.

Nu grāmatu "Līdz augustam" laiduši klajā rakstnieka dēli Rodrigo Garsija Barka un Gonzalo Garsija Barka. Tomēr, kā grāmatas ievadā atzīst Markesa pēcteči, pats rakstnieks negribēja, ka grāmata tiktu izdota. Pirms nāves viņš vēlējies, lai tā tiktu iznīcināta.

Taču, pārskatot manuskriptus, viņa ģimene izlēmusi, ka tajos jūtama tā Markesa darbu esence, kas valdzinājusi lasītājus gadu desmitiem ilgi. Rakstnieka dēli atzīst, ka grāmatas publicēšana savā ziņā bijusi nodevība pret tēvu. Tomēr preses konferencē marta sākumā Servantesa institūtā, Madridē Gonzalo pauda, ka publicētajā darbā nekas nav piedomāts un pierakstīts klāt, kā nebūtu vairākās tēva atstātajās romāna versijās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!