Atzīmējot Zvaigznes dienu un pieminot latviešu strēlniekus, Rīgas Latviešu biedrības (RLB) namā svētdien notiks teatralizēts koncertuzvedums "Vēlais viesis" un grāmatas "Ēvalds Valters" atklāšanas svētki.
Pēc dzejnieka Aleksandra Čaka poēmas motīviem veidotais koncertuzvedums veltīts pirmajiem trim kritušajiem latviešu strēlniekiem, kuri 1915.gadā cīnījās un atdeva savas dzīvības cīņās Tīreļpurvā pret vāciešiem, pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Koncertuzvedumā "Vēlais viesis" galveno lomu atveidos aktieris Imants Skrastiņš. Uzvedumā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestris diriģenta Mārtiņa Berga vadībā, 1.mūzikas skolas meiteņu koris, RLB jauktais koris un kamerkoris "Austrums" un vīru kopa "Vilki". Koncertuzveduma režisors ir Guntis Gailītis.

Pēc izrādes Māmuļas Līgo zālē notiks grāmatas "Ēvalds Valters" atvēršanas svētki, kur grāmatas autores - Valtera dzīvesbiedre Vera Gribača un aktrise Mudīte Šneidere - dalīsies iespaidos par "slavenāko latvieti - Ēvaldu Valteru, kā arī atklās pārdzīvojumus grāmatas tapšanas laikā".

Pasākumu rīko Rīgas Brāļu kapu un Latvijas Vēsturiskā mantojuma fonds un apgāds "Jumava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!