Čīlē atrasts līdz šim nezināma Pablo Nerudas dzejoļu krājuma manuskripts, informē ārvalstu mediji, atsaucoties uz Čīles izdevumu "El Mercurio".
Krājums "Album de Isla Negra", kam dots vietas nosaukums, kur atrados viena no Nerudas mājām, adresēts Alīsijai Urutijai, dzejnieka sievas Matildes Urutijas (Urrutia) radiniecei. Pastāv versija, ka Alīsija ir bijusi Nerudas mīļākā dzejnieka pēdējos dzīves gados.

Par dzejas krājuma eksistenci avīze "El Mercurio" uzzinājusi no krājuma tagadējā īpašnieka, jurista un Nerudas rokrakstu kolekcionāra Nurieldina Ermosilla (Hermosilla). Ermosilla neatklāja, kur ieguvis manuskriptu, taču uzsvēra, ka nopircis to par ļoti lielu summu. Manuskripta autorību apliecina gan Nerudas paraksts, kuru, pēc kolekcionāra domām, ir praktiski neiespējami viltot, gan rokraksts, gan tas, ka dzeja rakstīta ar zaļu tinti, kas esot ļoti raksturīgi dzejniekam.

Kolekcionārs pavēstīja, ka atrastais krājums gan neesot no lielākajiem Nerudas šedevriem, taču interesants ar "maigajām tonalitātēm" un "skumjo traģiku".

Pablo Neruda mira 1973.gadā, īsi pēc Augusto Pinočeta nākšanas pie varas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!