Foto: Mango
Vasarīgo laiku aiz loga nomainījis rudenīgi pelēcīgs, bet ļauties drūmam noskaņojumam nav pamata – projekts "Mango meitene" turpinās!

Šoreiz devāmies uz Daugavgrīvas cietoksni. Tas atrodas Daugavas kreisajā krastā, netālu no ietekas jūrā. Cietokšņa pirmsākumi meklējami jau 17.gadsimta sākumā, kad pirmos nocietinājumus poļu - zviedru karā uzbūvēja zviedru armija. Pēc Rīgas iekarošanas zviedri sagrauto nocietinājumu vietā uzcēla modernu cietoksni ar pieciem bastioniem un diviem vārtiem. Cietoksnī bija izvietoti 120 lielgabali, kā arī zaldātu kazarmas, virsnieku dzīvokļi, noliktavas un arī garnizona baznīca.

Ziemeļu kara laikā 1710.gadā cietoksni pārņēma krievu armija, un tās garnizons palika cietoksnī līdz pat 1917.gadam. Pāris gadus vēlāk cietoksnis kļuva par Latvijas armijas artilērijas pulka novietni. Savukārt padomju laikos cietoksnī tika izvietotas Baltijas flotes vienības.

Šobrīd cietokšņa teritorijā rit restaurācijas darbi un klaiņo tūristi - gan vēstures interesenti, gan jaunas ģimenes, kas grib patverties no lielpilsētas burzmas, tomēr senie mūri sevī glabā atmiņas par senām cīņām, par varonīgajiem Rīgas aizstāvjiem, par cilvēku apņēmību, nelokāmību, ticību un uzvaras prieku, un, protams, par meitenēm un sievietēm, ko vēsture savā negodīgajā manierē aizmirsusi, bet kas bija turpat, vienmēr blakus.

"DELFI Forte meitenes" fotosesija tapusi sadarbībā ar "Galerijas Centrs" veikaliem "Soleil Sucre" un "Narājana".

Ja arī Tu vēlies kļūt par DELFI Forte meiteni un piedalīties fotosesijā ar profesionālu fotogrāfu un stilistu - nekautrējies, piesakies! Mūsu epasts forte@delfi.lv

Mango meitene Lauma

Viņai ir maza velnēna skatiens, rudi mati, 22 gadi un skanīgi smiekli. Viņai ļoti patīk dejot un skūpstīties. Lauma ir nopietna jauniete, kas interesējas par politiskajiem notikumiem pasaulē, seko līdzi pašmāju notikumiem, var lepoties ar lielisku muzikālo un kino gaumi. Ar vienlīdz pievilcīgu aizrautību viņa diskutē par pilsonisko līdzdalību, stāsta par Če Gevaras mīlestībām un smejas par muskuļainajiem tēviņiem, kas, savu vīrišķību pierādot, bieži vien kļūst smieklīgi. Šobrīd viņa apgūst spāņu valodu un meklē kādu, ar ko kopā doties uz savu sapņu zemi.

Sekss un mīlestība - vai tev ir pieņemams sekss bez mīlestības un vai tici mīlestībai bez seksa?

Vai sviestmaizes bez garšvielām ir garšīgas? Var ēst tāpat, bet daudz garšīgāk ir, ja tām pievieno vajadzīgo devu garšvielu.

Raksturo, kādu tu iedomājies ideālu romantisku vakaru ar puisi?

Tāls ceļš. Bez ceļamērķa. Vieta, kur nav mobilo telefonu zonas. Pierobežas josla.

Vai atšķiras tas, kā mīlējas dažādu nacionalitāšu puiši? Ja jā, varbūt vari minēt, kādas ir raksturīgākās iezīmes, ko varētu skaidrot ar tautību un menatlitāti!

Ziemeļnieciskums un dienvidnieciskums izpaužas jau komunikācijā vien, ne tikai seksā. Ziemeļnieku raksturā ir zināma atturība, zināma savas teritorijas un emociju paturēšana, bet dienvidnieki ir daudz ekstravertāki.

Viņi nebaidās būt tieši un nebaidās arī būt romantiski, kas nenozīmē obligāti banalitāti, bet viņi var mīlēties arī reizē diskutējot par korupciju viņu valstī, par Če Gevaras politiku vai par to, cik uzrunājošs ir tavs ziemeļnieciskais gaišums.

Taču viss ir atkarīgs no tā, cik īsts un tiešs vīrietis uzdrošinās būt, nevis no tā, kas ir rakstīts viņa pasē pie tautības sadaļas.

Ar kādu dzīvnieku tu sevi asociē?

Lapsa. Tā nograuž sev kāju, ja tiek slazdā un meklē brīvību.

Kas tev liek piekrist fotografēties kailai?

Laikam skats no malas. Fotogrāfa redzējums. Intīms mirklis, kurā apzināti tiek iesaistīts it kā svešs cilvēks, vīrietis, kurš fotogrāfijās atklāj savu redzējumu. Novērtēju to, ja fotogrāfs kailumu neataino kā objektu, bet kā līdzekli savas idejas paušanai.

Vai piekrīti teicienam, ka deju var pielīdzināt seksam? Kā tu jūties dejojot?

Deja ir provokācija vai spēle, bet sekss ir šī izaicinājuma sekas. Divas dažādas lietas. Deja var būt indikators tam, vai vīrietis spēj just tevi tā, kā tu jūties vislabāk.

Vai tici mūžīgai mīlestībai?

Nē.

Kāda ir tava mīlestības definīcija?

To mūsdienās jāmeklē svešvārdu vārdnīcā. Mīlestība var būt tikai te un tagad. Īstenības izteiksmē. Tā nebija vakar, tā nebūs rīt. Tai ir šodienas raksturs.

Kuras ķermeņa daļas vīrietī novērtē pirmās?

Prātu. Tas iekārdina visvairāk.

Iecienītākais alkoholiskais dzēriens: rums

Mīļākā filma: Wong Kar Wai filma "2046"

Mīļākā dziesma: īslandiešu "Gus Gus" trauslā kompozīcija "Superhuman"

Mūziķis, kas liek kājām trīcēt: skarbi smeldzīgais Džona Frusciantes vokāls

Vieta, kur tu gribētu dzīvot: mājās ar lieliem logiem un zaļām sienām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!