Foto: Dienas Grāmata/LETA
Izdevniecībā "Dienas Grāmata" iznācis dramaturga, režisora un rakstnieka Laura Gundara romāns "Svešam kļūt jeb Stāsts par Gunāru A.", kas veltīts latviešu brīvības cīnītājam un ievērojamam PSRS okupācijas laika disidentam Gunāram Astram.

Pats romāna autors savu darbu raksturo šādi: “Neapskaužu pieminekļos kaltos — izcilības vēršas iedomu tēlos, bet varonība bez saprotamām likmēm pārtop nomācošās dogmās. Grāmatas mērķis ir iezīmēt Gunāra Astras dzīvei fonu, cilvēka patiesās dzīves fonu — mums pie viņa jāatgriežas pašsaprotami, ne abstrakta pienākuma dzītiem. Vien tad piemineklim ir jēga. Piemineklim, kas mums nepieciešams.”

“Grāmata ir uzrakstīta kā aizraujoša multimediāla izrāde, kurā satiekas dokumentāls pētījums un autobiogrāfiski motīvi, kinoscenāriji un tiesas drāma, Laura Gundara asās pārdomas par mūsdienām un laiku, kurā dzīvoja gan viņš pats, gan disidents Gunārs A. Ik lapaspuse pārsteidz ar izmantoto paņēmienu un literāro formu bagātību, bet sirdī trāpa godīgums, ar kādu darbs ir uzrakstīts. Aizraujoša, asprātīga, asa un ļoti personīga grāmata,” par Laura Gundara romānu saka režisors Valters Sīlis.

Dramaturgs, režisors un rakstnieks Lauris Gundars ir vairāk nekā četrdesmit lugu un scenāriju autors, iestudējis izrādes Latvijas un Igaunijas teātros. Lauris Gundars ir arī dramaturģijas pasniedzējs, sarakstījis grāmatu “Dramatika jeb Racionālā poētika” un vairākas bērnu grāmatas par vecotēvu Vali un mazmeitu Spindzeli, kā arī kriminālromānu “Apglabāt uz valsts rēķina”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!