Foto: Publicitātes foto
No Dānijas izbraucis kravas furgons ar aparatūru un īpašu aprīkojumu, kas nepieciešams lai nodrošinātu dāņu grupas “Safri Duo” šovu festivālā “Tele2 Baltic Beach Party”, sestdien uz lielās skatuves uzreiz pēc salūta, portālam "Delfi" pavēstīja festivāla organizatori.

Šī būs pirmā reize, kad kādā no Baltijas valstīm būs redzama un baudāma krāšņā izrāde, kuru uz skatuves rada sitamo instrumentu burvju mākslinieki, perkusionisti no Dānijas „Safri Duo”.

“Safri Duo” pirmsākumi rodami patālajā 1977.gadā, kad kādā zēnu ansamblī un vēlāk Karaliskajā Dāņu Mūzikas konservatorijā satikās Uffe Saverijs (Uffe Savery) un Mortens Frīss (Morten Friis), kuri dibināja eksperimentālu duetu, tā nosaukumu atvasinot no savu uzvārdu pirmajiem burtiem. Grupas pirmsākumos jaunieši aizrāvās ar klasiskās mūzikas autoru darbu aranžēšanu sitamajiem instrumentiem, kas vainagojās ar dažu albumu izdošanu klasiskās mūzikas ierakstu kompānijas “Chandos Records” paspārnē.

Šobrīd “Safri Duo” stils raksturojams kā sintēze starp elektornisko, deju, mūsdienu klasisko un folkmūziku. 2000.gada sākumā milzu atzinību un panākumus klubos visā pasaulē izpelnījās “Safri Duo” meistardarbs ar nosaukumu ‘The Bongo Song’, kas tika drīz vien nokļuva “MTV Europe” rotācijā un gada beigās kļuva par vienu no vislabāk pārdotajiem singliem Eiropā. Vēl vienu virsotni šis skaņdarbs piedzīvoja Sidnejas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kurā 'The Bongo Song' tika izmantota kā viens no motīviem.

Jaunākais “Safri Duo” veikums, albums ar nosaukumu “Origins”, pēc piecu gadu pārtraukuma kopš iepriekšējas plates, klajā nāca pērnā gada nogalē.

Kā zināms, festivāls „Tele2 Baltic Beach Party” šogad Liepājas pludmalē notiks 24. un 25. jūlijā. Biļetes uz festivālu var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!