Ar dažādiem pasākumiem ceturtdien, 22. jūlijā Liepājā sāksies pludmales festivāls "ZZ Baltic Beach Party", kas šogad atzīmē savu desmito pastāvēšanas jubileju.

Šogad pirmo reizi festivāls notiks trīs dienas un tā centrālie notikumi, kā ierasts, norisināsies Liepājas pludmalē. Festivāla teritorijā būs atrodamas vairākas skatuves, uz kurām grupas, mūziķi un dīdžeji spēlēs dažādu stilu un nokrāsu mūziku.

Ceturtdien, 22. jūlijā no plkst 18:00 uz īpašās "Zelta saulrietu skatuves" notiks zelta saulrietu dejas, bet pēc tam sekos festivāla atklāšanas programma, pēc kuras ar koncertu uzstāsies grupa "Sreampiece", Ainars Virga un "Virga Hard Orchestra", kā arī "Tuklan" no Nigērijas "Sash" no Vācijas un "Pulser" no Lielbritānijas.

Festivāla pirmajā dienā aktivitātes sāksies arī "ZZ Beach Dance House" ar dīdžeju "Krissbeatz'n'Augee" uzstāšanos. Tāpat uz šīs skatuves spēlēs dīdžejs Uldis Kleins, "Waits", Ksenia Kamikaza, "Saint&Alex", kā arī Rolands Priverts.

"SWH Lāgas kultūras namā" ceturtdienas vakarā uzstāsies grupa "Čehols", dīdžeju apvienības "Crystal Sound Sistem", kā arī "The Zuru" un citi mākslinieki. Tāpat aktivitātes gaidāmas uz "D-Light Summer Lounge", "Red Bull Coco Loco" skatuvēm un "Red Sun Buffet BBP" teltī.

"Daži desmiti no daudzajiem gaidāmajiem mūziķiem ieradušies, virkne jau ceļā uz Liepāju, skatuves būtībā uzbūvētas, telšu pilsētiņa un tās pirmiedzīvotāji jau pavisam drīz deklarēs neatkarību, cilvēku Liepājā jau šobrīd ir vairāk nekā ikdienā, tiek steigti pēdējie darbi…" festivāla pirmās dienas agru rītu ieskicē viens no "ZZ Baltic Beach Party" rīkotājiem Raivo Mediņš. "Palikušas skaitāmas stundas līdz brīdim, kad ikdienai uz trim dienām un trim naktīm tiks pielikts pārliecinošs punkts un svinības sāksies."

"Mēs patiešām ticam, ka vēlreiz ir izdevies uzmaisīt krāšņu, dažādām niansēm bagātu muzikālu un citu notikumu kokteili, kurā arī šogad katram būs visplašākās iespējas izvēlēties savu," festivāla ideju vēlreiz uzsver Raivo Mediņš.

Jau ziņots, ka festivāla galveno mākslinieku godā jeb nodēvēta par desmitgades grupu būs igauņu country-punk apvienība "Reigani". Tāpat festivālā kā galvenie mākslinieki uzstāsies "The Rasmus", "Madcon", DJ ATB, "Zvery", "Sistem", "Skip the Use", "Bedwetters", "Audiosmog", "Dario G" kā arī virkne pašmāju mūziķu.

Atgādinām, ka festivāla laikā Liepājas pilsētā noteikti vairāki satiksmes ierobežojumi. Satiksmei pilnībā būs slēgts Peldu ielas posms no Liepu ielas līdz Kūrmājas prospektam. Tāpat transports nedrīkstēs kursēt pa Kūrmājas prospekta posmu no Uliha ielas līdz Zvejnieku alejai. Satiksmei būs slēgta arī Zvejnieku aleja un Jūrmalas iela posmā no Liepu ielas virzienā uz jūru.

Šie ierobežojumi tomēr neattieksies uz operatīvo transportu, uz transportu ar speciālām caurlaidēm, kā arī uz vieglajiem taksometriem.

Liepājas pašvaldība aicina autovadītājus festivāla laikā ievērot arī pilsētā papildus izvietotās satiksmes ierobežojumu zīmes. Tāpat autovadītāji aicināti svētku laikā Liepājas ielās pēc iespējas pārvietoties ar samazinātu kustības ātrumu - līdz 30 kilometriem stundā.

Jau ziņots, ka festivāla dienu laiku Liepājas Pašvaldības policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā.

Vairāk par festivālu "Delfi" īpašajā sadaļā "Baltic Beach Party 2010".

Biļetes uz "ZZ Baltic Beach Party" nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!