Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 29. septembrī darbību atsāk bērnu kultūras projekts ”Garā pupa”, kas aktīvi un veiksmīgi darbojies jau no 2012. gada janvāra līdz jūnijam un turpinās darbību otrajā posmā no septembra līdz decembrim. Akcijas organizatori biedrība ”Ascendum” aicina pašvaldības vai skolas pieteikties dalībai projektā – ekskursijām un izbraukuma izrādēm.

Projekta mērķis ir nodrošināt bērniem un atgādināt vecākiem par iespēju iepazīt kultūru jau bērnībā. Sestdien notiks jau desmitā ekskursija uz Rīgu bērniem no mazturīgām ģimenēm Latvijas reģionos. Projekta organizatori aicina pašvaldības pieteikties dalībai vēl sešās ekskursijās!

Projektu ”Garā pupa” organizē biedrība ”Ascendum”, kuras mērķis ir veicināt Latvijas augšupeju – ekonomisko, garīgo un sociālo – mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni, izglītību un pilsonisko sabiedrību. Bērni ir ļoti nozīmīga šī mērķa sasniegšanas daļa, jo tieši bērni ir tie, kas veidos mūsu sabiedrību nākotnē, viņi noteiks, cik kulturāla un atvērta tā būs. Tāpēc projekta mērķis ir ļaut ikvienam bērnam jau tagad sākt izkopt savu personību un veidot patstāvīgu pasaules redzējumu. Vistaisnākais ceļš pretī mērķim ved caur kultūras iepazīšanu un tās sakņu apzināšanos.

Projekta ”Garā pupa” ietvaros maijā tika uzsākta arī sabiedrības iesaistīšanas kampaņa ”Es būšu nākamais” ar devīzi ”Ar dziļām saknēm kultūrā”,, kura turpināsies arī atsākoties jaunajam mācību gadam. Kampaņas mērķis ir caur sabiedrības uzmanības pievēršanu kultūras pieredzes nozīmei bērnu veiksmīgā audzināšanā, veicināt garā stipras un zinošas jaunās paaudzes veidošanu. Šo iniciatīvu atbalsta arī tādi kultūras darbinieki kā Kaspars Znotiņš, Vestards Šimkus un Nora Ikstena un aicina to darīt visai Latvijai!

Otrajā projekta posmā, kas norisināsies no septembra līdz decembrim atsāksies ekskursijas uz Rīgu bērniem no mazturīgām ģimenēm, kā arī turpināsies izbraukuma izrādes uz reģioniem, tomēr ir gaidāmi arī vairāki jauninājumi. ”Ekskursijas programmu veidojām tādu, lai bērni gūtu prieku, jaunus iespaidus, tajā pat laikā arī interesantā veidā izglītojot tos par dažādām kultūras jomām. Vēlamies parādīt, ka arī muzejs un izstāžu zāle var būt ļoti interesantas vietas, ja vien tās pareizi pasniedz!” ekskursijas plānus komentē projekta ”Garā pupa” vadītāja Līna Kārkliņa.

Ekskursiju ietvaros bērni no reģioniem apmeklēs Latvijas Nacionālo operu, Mākslas muzeju ”Rīgas Birža”, Saules muzeju, dosies ekskursijā pa Vecrīgas nozīmīgākajām vietām, kā arī dienas noslēgumā apmeklēs kādu no Latvijas Leļļu teātra izrādēm. Arī izbraukuma izrādes piedāvāsim dažādākas –gan jau ierastās Latvijas Leļļu teātra izrādes, gan arī bērnu izrādes no citiem teātriem un projektiem Rīgā un citviet Latvijā.

Projekta organizatori aicina ikvienu iesaistīties projekta ”Garā pupa” mērķu sasniegšanā! Iesaistes iespējas ir ļoti dažādas – pašvaldības vai skolas aicinām pieteikties dalībai projektā – ekskursijām un izbraukuma izrādēm, sūtot pieteikumu uz e-pastu info@ascendum.lv vai zvanot 26482129. Projekts atvērts arī jauniem sadarbības piedāvājumiem no bērniem draudzīgām kultūras iestādēm, projektiem, iniciatīvām. Taču projekta un idejas atbalstītājs var būt ikkatrs vecāks, skolotājs, kultūras darbinieks - dodot bērniem iespēju kultūru iepazīt jau mazotnē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!