Foto: F64
Sestdien no plkst. 11:30 līdz vēlam vakaram Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā notiks Dziesmu un deju svētku koru kari, kuros piedalīsies labākie Latvijas kori, portālu „Delfi” informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Koru kari ir bezmaksas pasākums, tiešraidē no Lielās Aulas tos varēs dzirdēt Latvijas Radio programmā Klasika, bet Latvijas Televīzijas mājas lapā tiešraidē varēs vērot  koru karu cīņas no abām norišu vietām - Lielās aulas, kurā sacentīsies 23 jauktie kori, un no Biedrības nama, kurā sacentīsies 7 vīru, 16 sieviešu un 4 senioru kori. Koru uzstāšanās secība pieejama Dziesmu un deju svētku oficiālajā mājas lapā. Laika grafikā iespējamas izmaiņas.

Prognozējamais rezultātu paziņošanas laiks plkst.23.30. Apbalvošanas ceremonijā Rīgas Latviešu biedrības nama piedalīsies arī Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA), Latvijas Nacionālā kulūtras centra direktore Dace Melbārde un žurijas komisijas locekļi.

Vasiļjeva norāda, ka šogad Dziesmu un deju svētku Lielo balvu pasniegs labākajam jauktajam korim, sieviešu korim, vīru korim un senioru korim. Lielās balvas ieguvējus īpaši godinās Dziesmu un deju svētku gājiena laikā 7.jūlijā.

Koru karus vērtēs Mārtiņš Klišāns, Uģis Prauliņš, Andris Veismanis, Ēriks Ešenvalds (Latvija), Risto Josts (Risto Joost, Igaunija), Vaclovas Augustinas (Lietuva), Ksavjers Sarasola (Xabier Sarasola, Spānija), Gabors Holerungs (Gabor Hollerung, Ungārija), Stojans Kurets (Stojan Kuret, Slovēnija), Miks Ileoja (Mikk Üleoja, Igaunija), Denezs Sabo (Denes Szabo, Ungārija), Havjers Busto (Javier Busto, Spānija), Ralfs Aizenbaiss (Ralf Eisenbaiß, Vācija), Francs Hercogs (Franz Herzog, Austrija).

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (47) un ārvalstīm (26). Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs, atbalsta lieldraugi „Latvijas dzelzceļš", „Lattelecom" un „Latvenergo", kā arī banka „Citadele" un „Latvijas Valsts meži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!