Foto: LETA
Otrdien, laikā, kad Rīgā jau pilnā sparā norit XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku pasākumi, valdība pēc Kultūras ministrijas ierosinājuma pārskatījusi svētku norises vietu sarakstu.

Tikai tagad šajā sarakstā iekļauts, piemēram, Bastejkalns, Operas skvērs, Berga bazārs, Jāņa sēta, Esplanāde, VEF Kultūras pils un Brīvības ielas posms no Brīvības pieminekļa līdz Dailes teātrim.

Tāpat svētku norises vietu sarakstā iekļautas vairākas ēkas - Alksnāju iela 3, Aldaru iela 11, Amatu iela 4, Anglikāņu baznīca, Jauniela 20, Laipu iela 5, Jēzus baznīca, Mazā pils iela 17, Mazā Smilšu iela 8, Mūku iela 3, Palasta iela 4, Pēterbaznīca, Svētā Jēkaba un Svētā Mārtiņa, kā arī Torņakalna baznīcas, Rīgas Sāpju Dievmātes baznīca, Smilšu iela 18, skvērs Skārņu ielā, Torņu iela 4, Vaļņu iela 23 un Vecpilsētas iela 5.

Kultūras ministrija arī attapusies, ka daļā no vietām, kur savulaik bija plānots rīkot Dziesmu svētku pasākumus, šoreiz neviens pasākums nenotiks, tādēļ no svētku norises vietu saraksta svītrots Latvijas Leļļu teātris, Teātra muzejs un koncertzāle "Ave Sol".

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētki šoreiz notiek no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Maksas un bezmaksas pasākumos piedalās 40 600 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas, latviešu diasporas un ārvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!