Foto: Kadrs no filmas
Piektdien, 8. novembrī, "Rīgas Laika" festivāla ietvaros notiks īpašs filmas "Sansa" seanss, kurā piedalīsies arī pats filmas režisors un multimākslinieks Siegfried.

Viņš ir kinorežisors, čellists, džeza pianists, fotogrāfs un pasaules klaidonis, un viņa klātbūtne "Rīgas Laika" festivālā nodrošina vizuālu un audiālu brīvības iespējamības apliecinājumu. Intervijā Arnim Rītupam novembra "Rīgas Laikā" Siegfried stāsta par savas filmas "Sansa" galveno varoni, ka "Viņš varētu būt tu, tu vai tu, jebkurš no jebkurienes. Viņš ir puisis, kas iet un skatās uz pasauli. Viņš ir brīvs. Ikviens grib šo brīvību. Turklāt viņš ir kā bērns, ļoti mierīgs," nenoliedzot, ka filma ir daļēji autobiogrāfiska.

Sansa, filmas galvenais varonis, ir šķērsojis Francijas, Spānijas, Itālijas, Ungārijas, Krievijas, Indijas, Japānas, Ēģiptes robežas, Sansa jūtas brīvs. Viņam patīk sievietes, īsās tikšanās pārvēršas mīlas dēkās. Kamera seko viņam pa pēdām, viņš iet, vērojot apkārt notiekošo.  Filma ir dažādu portretu un neaizmirstamu tikšanos simfonija. "Sansa" ir kulta filma Francijas un Krievijas brīvmākslinieku vidē. Tās saturs iznākšanas brīdī (2003) tika aprakstīts vienā teikumā: "Les aventures rocambolesques de Sansa à travers le monde " – "Neticamie Sansas piedzīvojumi  apkārt pasaulei".

"Nē, skatoties filmu, ja tu analizēsi "Sansu", tu redzēsi, ka visu laiku klātesošs ir kaut kāds noslēpums. Piemēram, kas ir šis personāžs? Normālā filmā tu seko vienam vai diviem personāžiem, redzi, ko viņi grib, ko dara, kur grib nonākt, ko viņi sajūt, un tevi ar to visu iepazīstina pirmajās desmit minūtēs. Es daru tieši pretēji. Vispirms tu gribi  redzēt – kas ir šis cilvēks?" intervijā "Rīgas Laikā" stāsta Siegfried.

Filmas "Sansa" īpašais seanss notiks piektdien, 8.11. plkst. 14  kinoteātrī "Splendid Palace". To izrādīs no 35 mm kopijas, bet pirms filmas sagaidāmi paša režisora ievadvārdi.

Siegfried Rīgas Laika festivālā:

  • Siegfried filmu digitālā restrospekcija Kinoteātrī Kino Bize (KKC)

;
  • Siegfried fotogrāfiju izstāde Kaņepes Kultūras centrā

;
  • 8. novembrī plkst. 14.00 Siegfried filmas "Sansa" īpašais seanss "Splendid Palace";


  • 10. novembrī plkst. 20.00 Siegfried koncerts kopā ar Munīru Trudī un īpašajiem viesiem "Splendid Palace".

Rīgas Laika festivāla programma un biļetes: www.rl20.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!