Foto: Publicitātes foto
Ir uzsākta Rīgas Jūgendstila centra kultūras mantojuma digitalizācija, kā arī virtuālā muzeja izstrāde. Paredzēts, ka projekts noslēgsies pēc diviem gadiem - 2016. gada aprīlī, informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

Neskatoties uz to, ka Rīgu dēvē par Eiropas mēroga jūgendstila metropoli, jūgendstila kultūras mantojuma daļa Latvijā joprojām nav pietiekami pētīta, apzināta un popularizēta.

2006. gadā tika izveidots Rīgas Jūgendstila centrs, bet 2009. gadā tika atvērts Rīgas Jūgendstila muzejs. Saskaņā ar Rīgas Jūgendstila muzeja koncepciju, tā mērķis ir pozicionēt Rīgu kā jūgendstila metropoli Eiropā un pasaulē. Rīgas Jūgendstila muzejs ir veidots kā atraktīvs tūrisma produkts pilsētas viesiem un vietējiem iedzīvotājiem.

Pašreiz ir atklāts Rīgas Jūgendstila muzeja pirmais stāvs, bet pilnībā Rīgas Jūgendstila muzeja izveide nav pabeigta, jo nav realizēts multimediju zāles un virtuālā muzeja projekts. Uzkrātais materiāls - jūgendstila mākslas, dizaina, lietišķās mākslas, amatniecības, literatūras, mūzikas un citi priekšmeti ir sasniedzis apjomu un vērtību, kad tā aplūkošanai, iepazīšanai, dokumentēšanai un saglabāšanai nākamajām paaudzēm, nepieciešama virtuālā ekspozīcija.

Radītā digitālā datu bāze, kuru veidos digitalizētu muzeja artefaktu kopums, būs mūsdienīgs ilgtermiņa ieguldījums Latvijas kultūras mantojuma dokumentēšanā, kas ar moderno tehnoloģiju palīdzību tiks padarīts pieejams ne tikai Rīgas un Latvijas iedzīvotājiem, bet ikvienam interesentam jebkurā vietā visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!