Foto: LETA

20. janvārī Latvijas vēstniecība Beļģijā iepazīstināja Eiropas Savienības Nacionālo kultūras centru (EUNIC) pārstāvjus ar Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmu. Sanāksmē piedalījās nozīmīgāko Briselē pārstāvēto Eiropas kultūras centru - Franču alianses, Gētes institūta, Servantesa institūta u.c. - direktori, lai apspriestu kopīgos projektus 2015. gadā.

Vēstniecības pirmā sekretāre Vita Timermane - Moora skaidroja kultūras nozīmi Latvijas prezidentūras ES Padomē programmā. Viņa norāda, ka kultūras un latviešu tradīciju klātbūtne ir nozīmīga prezidentūras galvenajos simbolos.

Tāpat Timermane - Moora uzsver: "Logo attēlots dzirnakmens. Nozīmīgākās sanāksmes notiek Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un arī Briselē ES Padomes ēkā izveidots ceļš ar latviešu tautas dejas soļiem. Tieši Beļģijā Latvijas prezidentūras kultūras programma ir īpaši daudzveidīga un augstvērtīga."

EUNIC (European Union National Institutes for Culture) ir nacionālo kultūras institūciju tīkls, kas darbojas pārrobežu līmenī. Tas ir izveidots 2006.gadā, šobrīd tīklā apvienojušies 33 institūti no 27 valstīm. Latvija (Latvijas Institūts) kļuva par oficiālu EUNIC biedru 2013.gadā.

EUNIC lokāli veido vairāk kā 90 sadarbības klasterus dažādās pasaules vietās. Latvijas vēstniecība Beļģijā ir viens no 18 EUNIC Briseles klastera dalībniekiem, kas sadarbojas un izstrādā plašus kultūras projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!