Foto: Publicitātes foto
Sestdien 19. septembrī, Rīgā norisināsies noslēdzošais pasākumu sērijas "Vinila vasara" notikums, kas veltīts vinila plašu kultūras entuziastiem un profesionāļiem, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Visas dienas garumā no plkst. 10.00 notiks skaņuplašu tirdziņš kurā piedalīsies vairāki pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un gluži vienkārši vinila entuziasti. Tajā ikvienam būs iespēja redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus.

Pasākuma programmā paredzētas arī trīs izglītojoša rakstura tikšanās un sarunas. Būs iespēja tikties ar Rīgas Skaņu ierakstu studijas saimnieku, savulaik populārā televīzijas raidījuma "Varavīksne" vadītāju un mūzikas žurnālistu Aldi Ermanbriku sarunā par viņa darba gaitām vinila plašu izdevniecībā "Melodija".

Ar lekciju un praktiskiem demonstrējumiem par tēmu "Ruporu akustika" uzstāsies elektronikas un akustikas speciālisti Artis Reimanis un Artūrs Lasis, kā arī kūdras meistars un mākslinieks Edgars Ameriks, kurš demonstrēs kūdras materiāla izmantošanas iespējas akustikā.

Pasākuma ietvaros ar džeza perfomanci uzstāsies saksofonists Toms Rudzinskis un kontrabasists Staņislavs Judins. Zīmīgi pieminēt, ka šī uzstāšanās tiks iemūžināta analogo lenšu formātā.

Pieteikšanās tirdziņam līdz 18. septembrim - viniladiena@gmail.com vai 25478144. "Jersikas ielas vinila diena" norisināsies Rīgā, Jersikas ielā 21 no plkst. 11.00. Detalizēta programma un info pasākuma "Facebook" lapā - facebook.com/vinilavasara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!