Foto: Publicitātes foto
Liepājas koncertzālē pirmdien, 26. oktobrī, saņemti divi no Hamburgas atvestie "Steinway & Sons" koncertflīģeļi, informēja SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane.

Lai izmeklētu atbilstošus koncertflīģeļus Lielajai zālei un Kamerzālei, oktobra vidū uz Hamburgas "Steinway & Sons" rūpnīcu devās delegācija, kuras sastāvā bija pianists un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Ventis Zilberts, klavieru skaņotājs un meistars ar vairāk nekā 30 gadus ilgu pieredzi Valdis Eglītis un Liepājas koncertzāles atklāšanas mākslinieciskās programmas veidotājs Ints Dālderis.

Instrumentus izmēģinot profesionāliem pianistiem, no sešiem D klases flīģeļiem rūpīgas atlases kārtībā izvēlēts flīģelis Lielajai zālei. Līdzīgā kārtā no trim piedāvātajiem vidējā izmēra C klases flīģeļiem atlasīts Kamerzāles instruments.

Koncertflīģeļi iegādāti ar Liepājas domes atbalstu. Lielākais no abiem koncertflīģeļiem izmaksājis 140 000 eiro, bet otrs - 110 000 eiro.

Lielās zāles flīģeļa skanējumu klausītāji varēs novērtēt 4.decembrī, kad Jēkaba Ozoliņa jubilejas koncertā spēlēs maestro Raimonds Pauls.

Savukārt Kamerzāles instrumentu 12.decembrī koncertā "Steinway, Osokini & Sons" ieskandinās trīs pianisti - Sergejs Osokins ar dēliem Georgiju un Andreju Osokiniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!