Foto: LETA
Piektdien, 15. jūlijā, Vācijas kultūras un mediju ministre Monika Gritersa apmeklēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāli "Arsenāls", lai aplūkotu vērienīgo vācu laikmetīgās mākslas izstādi "Gara radinieki. Vācu māksla pēdējais pusgadsimts", informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dižbite-Svarinska.

"Gara radinieki. Vācu māksla pēdējais pusgadsimts" ir līdz šim vērienīgākā un apjomīgākā vācu mūsdienu mākslas izstāde Latvijā, uz kuras atklāšanu šā gada 16. jūnijā Rīgā pulcējās gan mākslinieki, gan mediji no Vācijas, kā arī kolekciju īpašnieki no visas pasaules.

Kopā ar ārvalsts viešņu izstādi apmeklēs arī kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), LNMM direktore Māra Lāce un izstādes kuratori Marks Gisborns no Lielbritānijas un Astrīda Rogule no LNMM .
Vācijas kultūras un mediju ministres Gritersas vizīte, kā arī lielā ieinteresētība, ko izstādes tapšanā izrādīja Vācijas mākslas muzeji, galerijas, privātie kolekcionāri un paši mākslinieki, parāda, ka ar šo projektu tiek iezīmēts jauns posms Latvijas un Vācijas kultūras sakaru dinamikā, skaidroja Dižbite-Svarinska.

Iepriekš Vācijas kultūras un mediju ministrs Latvijā viesojās 2008. gadā.
Jau ziņots, ka izstāde "Gara radinieki. Vācu māksla pēdējais pusgadsimts" Rīgā būs skatāma līdz 21. augustam. Izstādē apkopoto mākslas darbu kopējā vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro.
Izstāde iepazīstina ar svarīgākajām tendencēm un parādībām, kuras raksturo vācu mākslu periodā no 1960. gada līdz mūsdienām.

Izstādē eksponēti 53 autoru 77 lielformāta mākslas darbi. Ekspozīciju veido glezniecība, zīmējumi, skulptūras, fotogrāfijas, videoinstalācijas, kā arī daži konceptuālās mākslas paraugi. Izstādes fokuss ir vērsts uz vācu mākslas vizuālo un uztveres saturu, nevis uz teoriju radīšanu, ņemot vērā, ka ierobežotais darbu skaits ir nepietiekams un nevar atklāt Vācijas laikmetīgās mākslas parādību dziļumu, dažādību un sarežģītību.

Foto: Izstādes "Gara radinieki. Vācu māksla pēdējais pusgadsimts" atklāšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!