LTV1 raidījums "Adreses" jaunā sērijā piedāvā divus pamācošus, pat kuriozus, stāstus par grūto dilemmu pilsētu augšanā – kā vecas ēkas papildināt ar jaunām piebūvēm. Abas apskatāmās adreses ir ekstrēmi šīs tēmas piemēri – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) piebūve un kāda jauna ēka Dzirnavu ielā, ko sev uzcēlusi studentu korporācija "Lettgallia".

LNMM jaunā piebūve uzcelta tā, ka blakus vecajai ēkai to neredz vispār. Savukārt "Lettgallia" savu veco vienstāvu koka namiņu papildinājusi ar jaunu apjomu tā, ka vispār vairs neredz veco. Lai no ārpuses ieraudzītu LNMM piebūvi, ir jāskatās uz leju – tā ir pazemē zem jaunā laukuma, un redzama caur lielo virsgaismas logu. Lai ieraudzītu veco "Lettgalia" ēku, ir jāskatās uz augšu, jo tā ir uzsēdināta jaunai trīsstāvu ēkai uz jumta!

Vienā gadījumā – respekts pret vēsturisko mantojumu, ko kritiķi sauca par pārspīlētu un bezzobainu. Otrā – riskants eksperiments, kuram arī netrūka kritikas, jo no drosmes nav tālu līdz pārdrošai muļķībai. Kurš tad "Adresēm" būs labais, un kurš – sliktais stāsts?

LTV1 ēterā "Adreses" skatāmas ik ceturtdienu plkst. 19.30. Raidījumu sadarbībā ar LTV producē studija "VFS Films" un autors Mārtiņš Ķibilds. Citi "Adrešu" stāsti – autora Instagram kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!