Foto: LETA
Turpinot Dailes teātra ciklu "Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā", 13. novembrī ar lekciju "Modernisma arhitektūra, Brīvības ielas projekti un Dailes teātra ēka" uzstāsies arhitekte un žurnāliste Ieva Zībārte, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Līdz ar modernismu mākslā, literatūrā, filozofijā un sabiedrībā paradigmas maiņu piedzīvoja arī arhitektūra. Rīga bija viena no pirmajām pilsētām Eiropā, kur pilsētas infrastruktūra un arhitektūra 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā modernizējās visstraujāk. Neparasts liecinieks modernisma izpausmēm arhitektūrā, dizainā un domāšanā vairāk nekā 100 gadu garumā ir Brīvības iela un 1977.gadā pabeigtā Dailes teātra ēka.

Lekcija "Modernisma arhitektūra, Brīvības ielas projekti un Dailes teātra ēka" notiks pirmdien, 13. novembrī, pulksten 18.30 Dailes teātra Kamerzālē.

Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 6. novembra pulksten 10.00 visās "Biļešu Paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs pusotra stunda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!