Foto: Māris Morkāns
Aizvadītajā nedēļā, 23. maijā, izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" notika ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas(LMA) studentu modes skate, šogad kā īpašu tēmu izceļot esības un patiesības meklējumus, ķermeņa modifikācijas, gaismas un tumsas saspēles un robežu nojaukšanu.

Kā iepriekš informēja LMA pārstāvji, pasniedzēju komisijai dalībnieku izvēle akadēmijas simtgades modes skatei nav bijis vienkāršs lēmums. Par iespēju piedalīties skatē šogad cīnījās desmitiem jauno dizaineru, kuri prezentēja pamatīgu pūļu rezultātā radītās modes kolekcijas, bet, kā ierasts, labāko topā iekļuva tikai visperspektīvākie modes dizaina studenti.

Šonedēļ žūrijas komisija izraudzījās 22 daudzsološākos censoņus, kuri 23. maijā "Rīgas mākslas telpā" prezentēja savu interpretāciju par modes skates tematiku: bakalaura līmeņa 1. kursa studentes Odrija Buša, Anna Jurjāne, Sigrija Mintika, Anda Pelse, Laine Rozenšteina un Milana Felicija Semojonova, 2. kursa students Romāns Arhipovs, 3. kursa studenti Vitālijs Kondraščuks, Elīna Grīnberga, Sindija Kļaviņa un Karlīne Anete Nagliņa, 4. kursa studentes Agate Boša, Romija Štāle, Baiba Tamane un Monta Pētersone, maģistra līmeņa 1. kursa studenti Reinis Krūmiņš un Elīna Baltace, kā arī 2. kursa studentes Laima Jurča, Una Bērziņa, Dana Jasinkēviča, Sanda Feldberga un Iveta Vecmane.

Šogad jauno dizaineru veikumu modes skates laikā vērtēja arī profesionāla žūrija – gan ārvalstu, gan pašmāju eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!