Foto: Publicitātes foto

Bibliotēka nav tikai grāmatu plaukts – to šodien, 31. augustā, pierāda Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) ar plašu pasākumu kopumu svinot savu 100 gadu jubileju.

Visos ēkas septiņos stāvos kūsā dzīvība, dodot iespēju apmeklētājiem klausīties izzinošas lekcijas, vērot īpašas izstādes, satikt grāmatu autorus, diskutēt ar zinātniekiem, skatīties kino un piedalīties viktorīnās. Bibliotēkā rāda, kā laika gaitā progresējusi informācijas ieguve un atspoguļošana, sākot no seniem rokrakstiem beidzot ar daudzdimensiju digitālajām kartēm, elektroniskiem katalogiem un virtuālajām tūrēm apskates objektos.

Praktiskajiem ir iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, apgūstot pamatiemaņas un iepazīstot fotografēšanu, īsfilmu veidošanu, meditāciju, origami tehniku, glezniecību un restaurāciju.
Azartiskajiem tiek piedāvātas dažādas viktorīnas – no Imanta Ziedoņa daiļrades izzināšanas līdz sacensībām par to, kurš ir zinošākais par valsts un pašvaldību piedāvātajiem e-pakalpojumiem.

LNB 0. stāvā savukārt notiek digitālo kultūras mantojuma resursu demonstrācija, praktiski piemēri un konsultācijas ar LNB bibliotēkas speciālistiem par digitālo krātuvju saturu un lietojamību.

Svētku dienu ieskandināja Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ar koncertu "Imants Ziedonis: Gribas viegli", bet dienas noslēgumā pulksten 19.00 paredzēts koncerts "Latviešu kamermūzika un improvizācija" dažādu valstu un paaudžu profesionālu latviešu akadēmiskās un džeza mūzikas instrumentālistu izpildījumā. Koncerta tiešraide – Latvijas Radio 3.

Svētku laikā ikvienam ir iespēja dāvināt grāmatu LNB Tautas grāmatu plauktam. Īpašie LNB simtgades suvenīri un jaunākās grāmatas pieejamas LNB Atbalsta biedrības suvenīru veikalā "Draugu telpa".

Vairāk informācijas par notiekošo LNB mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!