Foto: DELFI
Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 2a, no 5. līdz 8. septembrim aplūkojama ikgadējā Eiropas profesionā leļļu mākslas festivāla izstāde, kas šogad paplašināta piedāvājot aplūkot ne tikai neparastas leļļu kolekcijas, bet arī floristu darbus un tekstilmākslu.

Festivāla izstādes tēma ir "Paradīzes putnu dārzs". Tajā tiks piedāvāts iepazīt gan klasisko, gan avangarda mākslu, tikties ar Latvijas floristiem un unikālās Annas Koku skolas pārstāvjiem. Tāpat izstādes ietvaros apaļajā jubilejā tiek sumināta izcilā Latvijas tekstila māksliniece Edīte Pauls-Vīgnere.

Festivāla izstādē ir aplūkojami 60 profesionālu mākslinieku darbi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Austrālijas, Japānas un ASV tādās mākslas nozarēs, kā figurālā māksla, vides dizains, glezniecība, grafika, papīra māksla, stikla māksla, koktēlniecība, tekstilmāksla, metāla māksla, videoprojekcijas. Sadarbībā ar Latvijas Floristu apvienību tiek rīkots konkurss, kurā piedalīsies 10 Latvijas floristu veidoti kompozīcijas darbi. Savu favorītu izvēlēsies gan mākslinieku žūrija, gan izstādes apmeklētāji.

Kā ik gadu festivāls piedāvās daudzveidīgu kultūras programmu, festivāla dalībnieku prezentācijas un meistarklases. Izstādes laikā būs iespēja darbus iegādāties vienojoties ar autoriem. Sīkāka informācija būs pieejama info centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!