Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 6. oktobrī, koncertzālē "Cēsis" viesosies Polijas dejas teātris ar savai 45. gadadienai veltīto iestudējumu "45", kurā caur deju un mūziku 20 dejotāji atklāj jaunu dejotāju apzināto lēmumu izvēlēties mākslu par savu dzīves aicinājumu un ceļu uz to, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāve Egija Saļņikova.

Horeogrāfa Jaceka Przibiloviča (Jacek Przybyłowicz) izrādes centrālais vadmotīvs ir ceļojums – kā simbols, kā meklējumi, kā horeogrāfiska kompozīcija un interaktīvs ielūgums skatītājam iejusties konkrētās ainās. Iestudējuma veidotāji vēstījuma atspoguļojumā iziet ārpus tradicionālās horeogrāfa un komponista sadarbības formas.

1973. gadā dibinātais Poļu dejas teātris ir profesionāls un autonoms kolektīvs, kas lauž tradicionālās izteiksmes formas, atklājot jaunu dejas teātra valodu un uz improvizāciju balstītu radīšanas procesu.

Dejas izrāde "45" tapusi sadarbībā ar Polijas Republikas Kultūras un nacionālā mantojuma ministriju, Lielpolijas Vojevodistes pašvaldības kultūras iestādi daudzgadu programmas "Independent 2017-2021" ietvaros kā Ādama Mickēviča (Adam Mickiewicz) institūta subsīdiju programmas "Cultural Bridges" daļa.

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!