Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Britu mākslinieks Benksijs (Banksy) radījis jaunu sienas gleznojumu Birmingemā, pirms Ziemassvētkiem aktualizējot bezpajumtnieku problemātiku.

Noslēpumainais ielu mākslinieks Benksijs, kurš sabiedrībai neatklāj savu īsto vārdu, savā "Instagram" kontā ievietojis īsu video ar nosaukumu "Dievs svētī Birmingemu". Mākslinieks uz ķieģeļu sienas attēlojis divus ziemeļbriežus, kas lido gaisā, tikai Ziemassvētku vecīša kamanu vietā ir reāls soliņš, uz kura guļ bezpajumtnieks. Benksijs pie video raksta: "20 minūšu laikā, kamēr filmējām bezpajumtnieku Raienu, garāmgājēji viņam piedāvāja karstu dzērienu, divus šokolādes batoniņus un šķiltavas, kaut tas nemaz netika lūgts."

Britu mākslinieks ir zināms ar saviem satīriskajiem darbu sižetiem, kuros apvienots melnais humors ar sabiedrībā aktuāliem jautājumiem. Arī šoreiz Benksija darbā atspoguļojas paradokss – parasti cilvēki Ziemassvētku vecītim lūdz dāvanas, bet šis urbānais Ziemassvētku vecītis nespēj apdāvināt citus un pats vēršas pie sabiedrības pēc palīdzības.

Lai arī pie Benksija darba tika uzlikta sētiņa, kāds vandālis dažas stundas pēc video publicēšanas izmanījās ziemeļbriežu deguniem uzpūst sarkanus bumbuļus. Diennakts laikā Benksija filmiņu noskatījušies nepilni trīs miljoni skatītāju, tādējādi pievēršot sabiedrības uzmanību un aktualizējot bezpajumtnieku problemātiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!