Foto: EPA/Scanpix/LETA
Neraugoties uz aktuālajiem pandēmijas ierobežojumiem Apvienotajā Karalistē, vairāku lielo vasaras mūzikas festivālu organizētāji gatavojas atsākt festivālu sezonu 2021. gada vasarā, balstoties uz valdības izsludināto plānu valsts iziešanai no ierobežojumu režīma, raksta britu medijs "Standard".

Britu valdības plāns paredz pakāpeniskas pārmaiņas tuvāko nedēļu un mēnešu laikā. Ne agrāk kā no 17. maija būs atļauti pasākumi iekštelpās ar ietilpību vismaz 1000 cilvēku (vai pusi no telpas ietilpības, ja tā ir zemāka). Ārpus telpām pasākumus varēs apmeklēt jau 4000 cilvēki. Bet pašos lielākajos pasākumos, kur iespējams izkliedēt lielas cilvēku masas, apmeklētāju skaits drīkstēs sasniegt pat 10 000. Tāpat ne ātrāk kā 21. jūnijā plānots atcelt visus sociālās distancēšanās ierobežojumus, ļaujot atsākt jebkāda mēroga festivālu rīkošanu.

Kā raksta “Standard”, joprojām aktuāli ir jautājumi, vai festivālu rīkotājiem būs jānodrošina Covid testi visiem apmeklētājiem un vai ieeja būs atļauta tikai vakcinētajiem? Rīkotāji pieprasa arī valsts atbalstītas pasākumu atcelšanas apdrošināšanas programmas ieviešanu, kas ļautu rīkotājiem drošāk plānot pasākumus.

Šobrīd biļetes jau pieejamas uz vairāk nekā desmit dažāda rakstura un lieluma festivāliem, tostarp “Hampton Court Palace Festival”, “BST Hyde Park”, “Love Supreme”, “Kew The Music”, Redingas un Līdsas festivāliem, un citiem.

Tikmēr jāatgādina, ka Glastonberijas mūzikas festivāls tika atcelts jau šī gada janvārī un nenotiks otro gadu pēc kārtas. Līdzīgi arī Vācijā un Šveicē šogad tika atcelti septiņi lielie mūzikas festivāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!