Foto: Gustaf Hjalmars
Apvienojot māksliniekus un dizainerus no Latvijas un citām valstīm, pēc radošās aģentūras "Colortime" iniciatīvas radīta jauna platforma–internetveikals Ukrainas atbalstam – "Create for Ukraine".

Kā "Delfi" informē projekta veidotāji, tajā ikviens var iegādāties T kreklus un plakātus ar mākslinieku un dizaineru veidotiem tematiskiem uzrakstiem un attēliem. Visi ienākumi tiks novirzīti Ukrainas Sarkanajam Krustam.

"Create for Ukraine" ir bezpeļņas projekts, kurā mākslinieki iesniedz savus darbus bez maksas, savukārt "Colortime" bez atlīdzības tos pārvērš plakātu vai T kreklu dizainos un drukā sadarbībā ar "Printify". Latviju šajā platformā pārstāv dizaina aģentūras "Asteroid" un "Asketic", ilustratore Lote Vilma, grafikas dizainers un ilustrators Jānis Andžāns, grafikas dizaineri Jānis Zālītis un Marta Folkmane, savukārt no citām valstīm jau pievienojušies čehu ilustrators Jans Šrameks (Jan Šrámek), ukraiņu ilustratore Ņina Dzivuļska (Nina Dzyvulska), zviedru ilustrators Gustafs Ērnells Jalmarss (Gustaf Öhrnell Hjalmars) un lietuviešu režisors un animators Roberts Nevecka (Robertas Nevecka). Arī citi mākslinieki un dizaineri ir laipni aicināti iesniegt savus darbus.

"Liels paldies māksliniekiem, kas jau ir iesaistījušies šajā projektā! Šobrīd meklējam jau gatavus darbus, taču ceram, ka, projektam attīstoties, mākslinieki radīs dizainus tieši šim mērķim – Ukrainas atbalstam. Mūsu uzdevums ir šos dizainus pārvērst fiziskā produktā, un te liels paldies par pretimnākšanu "Printify"! Ienākumi no šī projekta regulāri – ik pa piecām dienām – tiks pārskaitīti Ukrainas atbalstam, ieturot nodokļu nomaksai un produktu drukas pašizmaksai nepieciešamo summu, jo savu atbalstu Ukrainai vēlamies sniegt godīgi un caurspīdīgi attiecībā arī pret saviem partneriem un savu valsti," uzsver "Colortime" grafikas dizainers, projekta līdzautors Jēkabs Mucenieks.

Mākslinieki un dizaineri, kas vēlas iesniegt savus darbus, to var darīt gan ar savu vārdu, gan anonīmi, sūtot dizainu ar nosaukumu un īsu aprakstu e-pastā help@createforukraine.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!