Foto: DPA/Scanpix/LETA
Plaši pazīstamā Vācijas Baireitas festivāla organizētāji izskata apsūdzības par fiziskiem uzbrukumiem, aizvainojošu izturēšanos un citām ļaunprātībām, no kā cietušas sievietes, festivāla preses pārstāvis sakariem ar presi piektdien apstiprinājis ziņu aģentūrai DPA.

Festivāla rīkotāji ir "pārsteigti par šīm liecībām, jo par iespējamiem uzbrukumiem nekāda informācija iekšēji nav izskanējusi", norādīja preses pārstāvis Hūberts Hermans. "Mēs nekavējoties izmeklēsim šīs apsūdzības un aicināsim katru cietušo kontaktēties ar vadību tiešā veidā. Nekādi aizvainojumi vai fiziski uzbrukumi netiks pieciesti," viņš piebilda.

Vietējais laikraksts "Nordbayerischer Kurier" publicējis liecības par fiziskiem uzbrukumiem, aizvainojumiem un diskriminējošiem izteikumiem, kas vērsti pret sievietēm. Avīze citē festivāla direktori Katarīnu Vāgneri, kas apgalvojusi, ka arī viņa esot uzbrukuma upuris.

Atbilstoši publikācijai festivāla bijušais mūzikas direktors Kristiāns Tīlemans kritizēts par savu uzvedību. Viņš esot kliedzis uz mūziķiem un viņus aizvainojis. Šīs apsūdzības Tīlemans noliedz. "Tam nav pilnīgi nekāda pamata," viņš sacīja DPA, piebilstot, ka tas bijis pārpratums.

Pasaulē pazīstamais mūzikas festivāls, kas veltīts 19. gadsimta vācu komponista Riharda Vāgnera daiļradei, tiks atklāts pirmdien ar operas "Tristans un Izolde" jauna iestudējuma pirmizrādi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!