Foto: Andrius Aleksandravičius
Piecu gadu laikā, kopš Kauņa ir strādājusi ar Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, pilsētu līdz pat notikumu kulminācijai 2022. gadā apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni viesu, preses konferencē, kas novembra sākumā notika par godu Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas noslēgumam, pavēstīja Lietuvas kultūras ministrs Simons Kairis ( Simonas Kairys) un "Kaunas 2022" komanda.

Viņi uzsvēra, ka Kauņa jau nodēvēta par vienu veiksmīgākajām Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta realizētājām, spējot šo programmu padarīt par labu atveseļošanās mehānismu pandēmijas novājinātajām kultūras un tūrisma nozarēm, kā arī piesaistījusi starptautisko mediju uzmanību.

Kopumā "Kaunas 2022" piedāvāja 3000 dažādu pasākumu, kurus realizēja 18 000 mākslinieku.

"Liels izaicinājums, it īpaši nelielām pilsētām, veidojot un realizējot Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, ir spēt noturēt tās intensitāti starptautiskā līmenī visa gada garumā," sarunā ar "Delfi" saka Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas (Rīga programmu realizēja 2014. gadā) programmas vadītāja Diāna Čivle.

Viņa klātienē apmeklējusi Kauņas programmas atklāšanas pasākumus 2022. gada sākumā, tomēr arī visu gadu sekojusi līdzi norisēm kaimiņos. Viņa arī pauž gandarījumu, ka "Kaunas 2022" atklāšanā bijušas iesaistītas vairākas latviešu tehniskās kompānijas un projektu realizētāji. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!